Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Purtătorul de cuvânt al Guvernului, despre solicitările sindicatelor din Educație: Nu suntem la piață și nici măcar la mall. Nu ne ocupăm cu oferte

carbunaru-1-1024x683.jpg

Sursa imaginii: 
gov.ro

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat că majorările cerute de sindicatele din Educație vor trebui făcute doar prin viitoarea Lege a Salarizării și nu acum. Până atunci însă, guvernul le mai dă profesorilor „un stimul” de 2500 de lei pentru întreaga carieră didactică. „Nu suntem la piață și nici măcar la mall, nu ne ocupăm cu oferte“, a declarat Dan Cărbunaru la briefingul organizat joi seara la Palatul Victoria, după ce a fost întrebat de ce Guvernul prezintă tot oferta făcută cu o zi în urmă, în condițile în care aceasta a fost respinsă de sindicate și acestea au solicitat o creștere cu 25% a tuturor salariilor din Educație.

 

”În urma discuţiilor, Guvernul a prezentat tot setul de măsuri pregătit pentru a veni în sprijinul celor care lucrează în sistemul de educaţie, pentru a face posibilă cât mai curând reîntoarcerea în clase, atât pentru cei care predau, cât şi pentru elevi... În primul rând, decizia coaliţiei de guvernare care va fi implementată chiar mâine în şedinţa de Guvern de dimineaţă vizează închiderea ridicării la nivel maxim pentru veniturile din educaţie, prin mărirea veniturilor celor care se regăsesc ca personal nedidactic în aşa-numita anexa 8 a Legii salarizării, o măsură care vizează 55.000 de oameni care lucrează în acest sector cu o medie a creşterii veniturilor cu 9%.”, a declarat, joi seară, Dan Cărbunaru, în cadrul unor declaraţii de presă.

Acestor venituri li se vor adăuga două prime consecutive, una în iunie şi alta în octombrie, de câte 500 de lei fiecare. De asemenea, aceste prime fiind oferite tuturor celor 55.000 de oameni care lucrează în categoria personalului nedidactic.

Potrivit acestuia, pentru alte 220.000 de oameni care lucrează în sistemul educaţional - personalul didactic şi personalul didactic auxiliar, în luna iunie va fi oferită o primă pentru cariera didactică de 1.000 de lei, care va fi urmată în luna octombrie de o primă de 1.500 de lei.

”Discuţiile iniţiale, care s-au purtat în cursul săptămânii trecute cu reprezentaţii sindicatelor, vizau majorarea veniturilor personalului nedidactic din anexa 8, la care se adăuga nevoia evidentă de a trata cu prioritate situaţia debutanţilor din sistemul educaţional, unde s-a discutat iniţial de această formă de stimulare de premiere, atât pentru dumnealor, cât şi pentru cei care predau în zone defavorizate, cu un stimul în valoare de 1.000 de lei”, a explicat el.

„Nu suntem la piață și nici măcar la mall, nu ne ocupăm cu oferte“, a declarat Dan Cărbunaru la briefingul organizat joi seara la Palatul Victoria, după ce a fost întrebat de ce Guvernul prezintă tot oferta făcută cu o zi în urmă, în condițile în care aceasta a fost respinsă de sindicate și acestea au solicitat o creștere cu 25% a tuturor salariilor din Educație, potrivit G4Media.ro.