Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Drulă la RFI: Am ascultat stupefiat declarația lui Ciucă. Iohannis, ca la ”Cântarea României”

Catalin Drula stupefiat Nicolae Ciuca Klaus Iohannis Cantarea Romaniei.jpg

Cătălin Drulă: Avem niște conducători complet rupți de realitate
Cătălin Drulă: Avem niște conducători complet rupți de realitate
Sursa imaginii: 
captură video, arhivă RFI

Liderii coaliției spun că prioritățile lor sunt problemele societății, dar de cinci luni de zile, nu vorbesc decât despre funcții, declară la RFI președintele USR, Cătălin Drulă. Nicolae Ciucă a anunțat vineri dimineață că nu-și depune încă mandatul de premier și că va continua dialogul cu sindicatele privind greva generală din educație. Rocada ar fi trebuit să înceapă vineri, prin demisia actualului prim-ministru.

Cătălin Drulă îl critică pe premierul Nicolae Ciucă, în contextul grevei generale din educație: ”Am ascultat mai devreme, recunosc, stupefiat declarația lui Nicolae Ciucă, am prins și din ce spunea Marcel Ciolacu. Realitatea stă complet opus a ceea ce declarau acești domni. Au spus că prioritățile lor sunt problemele societății. Din contră, de cinci luni de zile, nu vorbesc decât despre funcții, nu vorbesc decât despre această nenorocită de rotativă, cine ce minister prinde, mai rămâne Grindeanu, pleacă Grindeanu, ce se întâmplă cu Bode, care este viitorul politic al domnului Ciucă. Acestea au fost prioritățile dumnealor, despre care se vorbește de cinci luni de zile”.

Liderul USR îl critică și pe președintele Klaus Iohannis, care a spus inițial că rocada de la guvernare poate avea loc conform calendarului, iar a doua zi s-a răzgândit: ”Sunt niște conducători complet rupți de realitate. Am văzut ieri de la președinte, care a pus ca la ”Cântarea României” copiii să îi facă frumos înainte, cu repetiție, i-a chemat de acasă, din grevă pe profesori, ca să fie mulțumit domnul Iohannis. Domnul Ciucă și domnul Ciolacu au dat puțin față cu realitatea, când au fost la niște evenimente și lumea de acolo le-a exprimat dezamăgirea și i-a huiduit, sfidează profesorii (...). Președintele a folosit și acel termen, sticlă, dacă vă aduceți aminte, pe care nu l-a înțeles nimeni. Nu știu, s-a spart sticla, probabil, într-o zi, pentru că probabil se uită, știți, era acel basm, se uită ca într-o oglindă, așa, în care li se pare că-s cei mai frumoși din țară, dar de fapt, realitatea este hâdă, este urâtă, realitatea pe care au creat-o ei (...). Ieri, președintele Iohannis le-a vorbit iarăși de la glume proaste, adică le spune unor elevi și profesori că are și greva avantajele ei, sugerează cumva că e bine că oamenii ăștia nu-și primesc salarii pe timpul grevei, că e bine că sunt stresați și că nu-și știu viitorul, că acești copii nu primesc educație, ăsta este discursul unor chiulangii”.