Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Greva profesorilor continuă. Cristian Seidler (USR): Guvernul are o atitudine sfidătoare

Cristian Seidler masuri fiscale abureala posturi neocupate.jpg

Cristian Seidler critică măsurile fiscale anunțate de liderii coaliției
Cristian Seidler critică măsurile fiscale anunțate de liderii coaliției
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/Sabin Cirstoveanu

Soluția la greva profesorilor este oprirea risipei guvernamentale, declară la RFI deputatul USR Cristian Seidler. El acuză Guvernul de sfidare la adresa sindicatelor din educație.

Cristian Seidler spune despre greva profesorilor că ”această criză nu a început recent, așa cum lasă să se înțeleagă Guvernul, pentru că există demersuri și nemulțumiri ale celor din educație care datează de peste un an de zile. Atitudinea cu care a fost tratat acest protest din partea Guvernului e una sfidătoare (...). În săptămâna dinainte de Ordonanța austerității, statul român a încărcat în sistemul electronic de achiziții publice achiziții de mașini de 4,4 miliarde de lei. Cred că dacă Guvernul s-ar fi pus la masă spunând uitați, am anulat toate achizițiile de autoturisme anul acesta, o să meargă toți funcționarii publici și toți demnitarii cu ce autoturisme am avut până acum și avem să punem pe masă 4,4 miliarde de lei, astăzi nu ar mai fi grevă”.

 

De ce nu pot crește salariile profesorilor

 

Profesorii despre examenele naționale: în orice război există pagube colaterale

 

Deputatul USR crede că soluția la greva profesorilor este oprirea risipei bugetare de către autorități: ”USR a spus care sunt soluțiile corecte în acest caz. În primul rând, ar trebui oprită risipa guvernamentală. Risipă înseamnă și ce spuneam anterior, să-ți cumperi brusc, într-o săptămână, autoturisme de 4,4 miliarde de lei, risipă înseamnă și să nu tai pensiile speciale, măcar o parte din cele aflate în plată, risipă înseamnă să finanțezi tot felul de instituții publice absolut nenecesare, Institutul Levantului, Academia Oamenilor de Știință (...), înseamnă să-ți raționalizezi angajările și nu, nu înghițim perdeaua de fum cu oprirea angajărilor, pentru că anul trecut, la fel au fost oprite angajările și statul român s-a pricopsit cu 11.000 de angajați în plus”.

 
Cristian Seidler, despre greva profesorilor și atitudinea Guvernului