Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristian Seidler (USR), despre reforma pensiilor speciale: Bla, bla, bla, o mare minciună

cristian_seidler_reforma_pensii_speciale_minciuna.jpg

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă anunță reforma pensiilor speciale
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă anunță reforma pensiilor speciale
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/Octav Ganea

USR critică reforma pensiilor speciale, în forma anunțată de coaliție. ”E o mare minciună, doar gargară”, spune la RFI deputatul Cristian Seidler.

Vârsta de pensionare ar urma să crească la 65 de ani pentru militari, diplomați și personalul auxiliar din instanțe, va fi introdus un impozit de 30% pentru o anumită cotă din pensiile speciale, iar pensiile magistraților aflate în plată vor fi recalculate, au anunțat premierul Nicolae Ciucă și viitorul prim-ministru, Marcel Ciolacu.

Cristian Seidler consideră că reforma pensiilor speciale ”înseamnă o mare minciună, pentru că pensiile speciale aflate în plată vor rămâne bine mersi în plată, deși conform deciziilor CCR, acestea ar putea fi dacă nu eliminate, cel puțin reduse, reduse în cazul magistraților, în cazul celorlaltor categorii ar putea fi pur și simplu eliminate și în cazul în care s-ar întâmpla acest lucru, oamenii respectivi nu ar rămâne fără pensie, ci ar avea o pensie și acestea sunt date disponibile la Casa Națională de Pensii Publice, le publică lunar, ar rămâne acești oameni, deci, cu pensii medii contributive cu cel puțin 70%, mergând până la 230% în cazul unor categorii, peste pensia medie din România. Deci atenție, oamenii respectivi nu ar rămâne fără nici un ban, ar rămâne cu pensia contributivă mai mare, mult mai mare decât media din România”.

 

Florin Cîțu, despre legea pensiilor speciale: Marcel Ciolacu are un tupeu fără margini

 

În opinia deputatului USR, ”calendarul acela de a ajunge la o vârstă de pensionare de 65 de ani și la un calcul al pensiei pe baza veniturilor din 25 de ani merge până în 2043. Foarte pe scurt, în 20 de ani, pensionarii speciali de atunci se vor pensiona pe baza veniturilor din 25 de ani de carieră. Astăzi, pensionarii contributivi nespeciali, azi, nu peste 20 de ani, se pensionează calculându-se veniturile din 35 de ani de carieră”.

 

”Reforma pensiilor speciale e doar gargară”

 

Președintele PSD, Marele Ciolacu, a anunțat pe Facebook că a depus la Camera Deputaților ”amendamentele prin care dorim să închidem definitiv subiectul pensiilor speciale. Aceste modificări au ca scop eliminarea unor abuzuri și inechități care au durat prea multă vreme. Mi-am asumat public acest rol și sunt decis să merg până la capăt!”.

Cristian Seidler comentează: ”Bla, bla, bla. În primul rând că acele inechități și abuzuri au fost instituite prin acțiunea politică tot a PSD și PNL, deci dânsul se luptă cu propriul lui trecut politic. E doar gargară, nu se întâmplă ceea ce dânsul spune că s-ar întâmpla”.

 
Cristian Seidler, despre reforma pensiilor speciale, anunțată de coaliție