Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Regele Charles al III-lea a ajuns în România şi a fost primit de preşedintele Klaus Iohannis

charles.jpg

Majestatea Sa Regele Charles al III-lea a ajuns în România
Sursa imaginii: 
presidency.roMajestatea Sa Regele Charles al III-lea a ajuns vineri în România. Aeronava cu care a venit monarhul a aterizat pe Aeroportul Băneasa. Regele a fost primit de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Primirea oficială a avut loc pe Platoul Marinescu, potrivit news.ro

 

Regele Charles a salutat garda de onoare în limba română: „Bună ziua”.

Aeronava care l-a adus la București pe regele Charles a aterizat în jurul orei 15.00 pe aeroportul Băneasa. El a fost întâmpinat de reprezentanți ai ambasadei, arata hotnews.roCharles a venit în România la bordul unui avion de lux, operat de Luxaviation, o companie privată din Marea Britanie. Aeronava are aproape 15 ani și poate primi 13 pasageri și 3 membri ai echipajului, potrivit Simple Flying.

Înainte de a pleca spre Transilvania, în Valea Zălanului și Viscri, Charles al III-lea a fost primit vineri la Cotroceni, în ceea ce ambasadorul britanic în România a calificat drept un „gest de curtoazie” pentru președintele Klaus Iohannis.

După ceremonia primirii oficiale, cei doi vor avea convorbiri tete-a-tete, iar apoi o întâlnire cu autorităţile statului, reprezentanţii societăţii civile şi Corpul Diplomatic.

Regele Charles al III-lea a venit în România la mai puțin de o lună de la încoronarea sa, fiind prima vizită pe care un monarh britanic o face în țara noastră.

Regelui Charles îi place să facă drumeții în TransilvaniaPotrivit surselor The Telegraph, regele Charles va sta în casa sa din Transilvania. Regina nu îl va însoţi în această călătorie, preferând să rămână în casa ei din Wiltshire.

În timpul vizitelor sale anuale la îndrăgita sa casă din Transilvania, se pare că regelui îi place să îşi petreacă zilele făcând drumeţii pe dealuri şi să picteze, iar seara să citească.

Regele Charles vine de mult timp în România, unde deţine în prezent cel puţin 10 proprietăţi, după ce a cumpărat prima sa proprietate, o casă săsească din secolul al XVIII-lea, situată în satul Viscri, în 2006.

Zona rurală din jurul casei sale din Viscri îi oferă monarhului iubitor de natură posibilitatea de a face excursii şi de a vedea pajişti cu flori sălbatice, precum şi trasee de drumeţie şi echitaţie.

În proprietatea regelui nu există wifi, televizor sau radio, dar salonul pentru desen are acum un „mic player hi-fi cu CD-uri", scrie The Telegraph.