Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sandu și Recean condamnă distrugerea barajului din Ucraina. ”Suntem pregătiți să oferim asistență ca răspuns la inundații”

351301499_280241267755448_3514724266129383063_n.jpg

Președinta R.Moldova, Maia Sandu, și premierul Dorin Recean, la summitul Comunității Politice Europene, 1 iunie 2023, Bulboaca
Sursa imaginii: 
Facebook/Maia Sandu

Președinta R.Moldova, Maia Sandu, dar și șeful Cabinetului de Miniștri, Dorin Recean, au condamnat cu fermitate distrugerea celui mai mare baraj din Ucraina. Șefa statului a afirmat că ”suntem pregătiți să oferim asistență ca răspuns la inundații”. 

Într-un mesaj postat pe Twitter, Maia Sandu a condamnat cu fermitate distrugerea barajului din Kahovka. ”Atacarea infrastructurii critice de către Rusia reprezintă crime de război. Domnule președinte Zelenski, suntem pregătiți să oferim asistență ca răspuns la inundații și să sprijinim eforturile de atenuare a impactului”. 

 


Sursa imaginii: 
Twitter

Și premierul Dorin Recean a venit cu o reacție pe Twitter. ”Condamnăm ferm distrugerea deliberată a barajului Novaia Kahovka din regiunea Herson, care pune în pericol civilii și creează noi provocări în întreaga regiune. Rusia trebuie trasă la răspundere. Suntem alături de Ucraina și suntem gata să oferim asistența necesară”, a afirmat prim-ministrul R.Moldova. 


Sursa imaginii: 
Twitter

Un vast baraj din epoca sovietică din regiunea Herson, controlată de ruși, a fost aruncat în aer marți, dezlănțuind o inundație în zona de război .16 000 de locuitori din satele din regiune sunt în pericol.