Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Washington Post: Ucraina a început contraofensiva în teritoriile ocupate

ucraina_artilerie.jpg

Sursa imaginii: 
France Médias Monde Infographics via France24

Ucraina a început contraofensiva, scrie The Washington Post care citeză surse din armata ucraineană. Lupte violente în regiunea Zaporijia, potrivit unui oficial pro-rus citat de Washington Post. Oficiali susținuți de Moscova în teritoriile ocupate de Ucraina au declarat joi presei ruse că contraofensiva ucraineană este în desfășurare.

Ucraina a început contraofesniva, scrie The Washington Post care citeză surse din armata ucraineană. Luptele s-ar da în regiunea Zaporojie, unde armata ucraineană ar încerca să taie legătura dintre forțele rusești și Crimeea și să înrerupă liniile de aprovizionare. Mișcările de trupe sunt confirmate și de bloggerii militari ruși, dar și de foști comandanți din armata rusă, care spun că s-au făcut până acum mici incursiuni și nu breșe majore.

Atacurile ucrainenilor au început de miercuri noaptea și erau intenese joi dimineață, spun patru oficiali din armata ucraineană sub condiția anonimatului. Trupele implicate în contraofensivă dispun de armament NATO și instruire specifică unei armate NATO, spun aceste surse. 

Autoritățile de la Kiev au făcut apel și la militari și la populație să nu dea detalii de pe front și au anunțat deja că nu vor anunța contraofensiva.