Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


”Speranțele României de a intra în Schengen în 2023 s-au risipit cu totul” (Dragoș Tudorache)

Autoritati baterii antiaeriene Ceatalchioi mute localnici Tudorache.jpg

Dragoș Tudorache: Este de neacceptat ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile în cazul dronei
Dragoș Tudorache: Este de neacceptat ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile în cazul dronei
Sursa imaginii: 
Facebook/Dragoș Tudorache

Momentul pe care l-a avut România pentru a adera la Schengen în 2023 este pierdut. Iată ce crede eurodeputatul Renew Europe Dragoș Tudorache, membru al partidului REPER, după ce Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI) reunit la Luxemburg a anunțat că subiectul ar trebui să fie în atenția Consiliului Schengen pentru următorul ciclu 2023-2024.

Ridicarea controalelor la frontiera cu Bulgaria şi România în cadrul Schengen este un domeniu ce ar trebui să beneficieze de o atenţie specială din partea Consiliului Schengen pentru următorul ciclu 2023-2024. Așa a convenit Consiliul JAI, reunit la Luxemburg.

 

UE: acord dificil asupra pactului migrației

 

Istoricul Oliver Jens Schmitt critică refuzul guvernului austriac de a accepta România și Bulgaria în spațiul Schengen

 

Ce înseamnă anunțul JAI? Dragoș Tudorache explică: ”Din păcate, aș spune, înseamnă că se amână pentru un moment pe care nu-l văd prielnic pentru o decizie în 2024, având în vedere că atunci avem alegeri nu doar în țară, sunt și alegeri europene. Deci practic, momentul pe care l-am avut, dar nu l-am exploatat cum trebuie în acest an este pierdut, asta este practic ceea ce confirmă această decizie și acest anunț al Consiliului JAI din zilele acestea, ceea ce înseamnă practic că speranțele pentru 2023, cred eu, sunt risipite cu totul”.

Interviul integral, mai jos.

 
Dragoș Tudorache, despre anunțul JAI privind Schengen