Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ionuț Moșteanu (USR): Rocada va fi cu scântei/Nicolae Ciucă lasă în urmă un mandat dezastruos

Ionut Mosteanu rocada scantei Nicolae Ciuca mandat dezastruos.jpg

Ionuț Moșteanu critică PNL și PSD, în contextul rocadei de la guvernare
Ionuț Moșteanu critică PNL și PSD, în contextul rocadei de la guvernare
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/Ilona Andrei

Rocada de la guvernare înseamnă că se predă ștafeta incompetenței, declară la RFI purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu. PNL, PSD și UDMR se pregătesc să înceapă luni schimbul de premieri și ministere.

Ionuț Moșteanu spune despre rocada premierilor că ”se predă ștafeta incompetenței, din punctul meu de vedere. Domnul Ciucă lasă în urmă un mandat dezastruos, o dezintegrare, practic, a actului de guvernare, cu inflația record, ratele la bănci împovărătoare, cheltuielile publice scăpate total din mână și vedeți cum a explodat deficitul, cum ne-am împrumutat record în primele luni ale acestui an, economia arată o ușoară creștere, dar cred că cifrele de la INS sunt perfuzii, în realitate, economia a stagnat și sunt semnale că stagnează, PNRR-ul care era cea mai mare oportunitate de dezvoltare este în urmă, e în aer”.

 

Marcel Ciolacu: Vom continua să colaborăm cu UDMR la guvernare. Propunem ca UDMR că preia ministerele Energiei şi Fondurilor Europene

 

Unde poate găsi guvernul bani pentru creșterea salariilor profesorilor

 

Liderul deputaților USR crede că rocada va fi cu probleme: ”Va fi cu scântei, din moment ce nu respectă acel protocol de acum un an și jumătate. Orice protocol, orice înțelegere și în business și în politică poate fi renegociată și adaptată unor noi realități, dar pentru asta trebuie să fie toată lumea de acord, adică trebuie să fie o unanimitate. În momentul în care și-au strâns mâna acum un an și jumătate, au mers la drum și trebuie să-și respecte partenerii. Peneliștii știu că nu-și respectă partenerii, că am fost cu ei la guvernare, ne-am convins (...). Trebuie să schimbe niște miniștri, niște miniștri care au subperformat grav. Domnul Budăi a rămas în urmă cu toate jaloanele, cu pensii speciale, cu sistemul de pensii, cu legea salarizării în sistemul public, Boloș a scăpat din mână PNRR-ul, la Energie nu mai vorbesc, niște ani de zile în care (Virgil Popescu-n.r.) a fost spectator la toată criza din energie, doamna Deca, am depus moțiune săptămâna trecută, așteptăm să vină în Parlament”.