Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Lukașenko: Belarus nu va ezita sa folosească arme nucleare dacă va fi atacat

lukasenko_armata.jpg

Sursa imaginii: 
France24

Belarusul nu va ezita să folosească armele nucleare desfăşurate de Rusia pe teritoriul său dacă va fi atacat, a avertizat marţi preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, citat de EFE și Agerpres.

Aleksandr Lukaşenko, principalul aliat al Moscovei în campania militară a acesteia împotriva Ucrainei, a declarat că armele nucleare ruse care urmează să fie desfăşurate în curând în ţara sa sunt necesare "pentru ca niciun picior de ticălos să nu mai pună vreodată piciorul pe pământul belarus".

"Să nu dea Dumnezeu ca eu să fiu nevoit să iau decizia de a folosi aceste arme. Dar nu voi ezita dacă am fi atacaţi", a declarat Lukaşenko în cursul unei vizite de lucru în regiunea Minsk, potrivit agenţiei de presă belaruse oficiale Belta.

Liderul de la Minsk a insistat că, în cazul în care ţara sa ar fi atacată, 'răspunsul va urma imediat'.

"Am spus-o deja în câteva rânduri", a spus el, adăugând că "este puţin probabil ca cineva să vrea să declare război împotriva unei ţări care are astfel de arme". "Acestea sunt arme pentru descurajare!', a exclamat Lukaşenko.

Săptămâna trecută, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat desfăşurarea de arme nucleare tactice pe teritoriul Belarusului începând cu 8 iulie, aşa cum s-a convenit între Moscova şi Minsk în luna martie.