Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Serghei Şoigu: Rusia îşi va consolida forţele în vest pentru a contracara ameninţarea NATO

soigu_bun.jpg

Ministrul rus al apărării, generalul Serghei Șoigu
Sursa imaginii: 
Ministerul rus al Apărării / mil.ru

Rusia îşi va consolida forţele la graniţele sale vestice, după aderarea Finlandei la NATO, a declarat miercuri ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, la reuniunea consiliului de conducere al ministerului, în care a subliniat că "ameninţările la adresa securităţii militare a Rusiei necesită un răspuns adecvat şi în timp util", relatează Reuters.

"Occidentul colectiv duce un război prin procură împotriva Rusiei", a declarat Serghei Şoigu, în deschiderea reuniunii conducerii Ministerului Apărării. El a subliniat "sprijinul său fără precedent" pentru Ucraina prin furnizarea de armament în valoare de zeci de miliarde de dolari pentru a ajuta Kievul să respingă forţele ruseşti.

El a arătat că Polonia, membră NATO, a anunţat deja planuri de consolidare a armatei sale şi se aşteaptă, de asemenea, ca forţe şi armament semnificativ al NATO să fie desfăşurate în Finlanda, a cărei includere aproape a dublat lungimea frontierei terestre a Rusiei cu alianţa militară occidentală, scrie News.ro.

Șoigu a amintit că Polonia şi-a anunţat intenţia de a construi cea mai puternică armată de pe continent şi a devenit "principalul instrument al politicii antiruseşti a Statelor Unite ale Americii".

Ministrul rus al Apărării a menționat că numărul unităţilor militare NATO venite din afara regiunii şi staţionate în Europa de Est a crescut de două ori şi jumătate din februarie anul trecut şi că acestea se ridică acum la 30.000 în total.

"Aceste ameninţări la adresa securităţii militare a Rusiei necesită un răspuns adecvat şi în timp util. Vom discuta măsurile necesare pentru a le neutraliza în cadrul reuniunii şi vom lua deciziile corespunzătoare", a declarat ministrul rus al apărării.