Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dacian Cioloș la RFI, despre măsurile fiscale: Mândră corabia, meșter cârpaciul

Dacian Ciolos masuri fiscale mandra corabia mester carpaciul.jpg

Dacian Cioloș critică măsurile fiscale pregătite de Guvern
Dacian Cioloș critică măsurile fiscale pregătite de Guvern
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/George Călin

Fraierul de serviciu nu este Marcel Ciolacu, ci sectorul privat din România, declară la RFI eurodeputatul Renew Europe Dacian Cioloș, membru REPER. Reacția fostului prim-ministru vine după ce actualul premier a spus recent că este ”fraierul de serviciu care-și asumă reforma în sistemul bugetar”.

Dacian Cioloș taxează declarațiile lui Marcel Ciolacu despre măsurile fiscale: ”Fraierii de serviciu sunt cetățenii României, care sunt duși cu zăhărelul de PSD, cu tot felul de programe de reformă, care nu sunt niciodată aplicate și fraierul de serviciu este sectorul privat din România, mediul antreprenorial, care încă o dată e luat prin surprindere, după crize succesive prin care a trecut, vine din nou domnul Ciolacu cu tot felul de măsuri anunțate de pe o zi pe alta, fără nici un studiu de impact în spate, fără să vadă care va fi efectul real al acestor măsuri și le decide fără consultare și fără discuții aprofundate. Eu cred că domnul Ciolacu nici nu știe ce face și de ce a propus aceste taxe”.

Fostul premier tehnocrat acuză ”o politică de cârpeală. Asta face PSD-ul de zeci de ani de când e la guvernare, provoacă crize și apoi vine și cârpește. PSD conduce țara asta din criză în criză, după vorba aceea: mândră corabia, meșter cârpaciul. Asta știe să facă PSD-ul, fără o viziune”.

 

Simonis (PSD) la RFI: Suntem țara în care nu mai poți lua decizii, nimeni nu ascultă nimic

 

Dacian Cioloș critică și PNL, în contextul măsurilor fiscale: ”PNL pare paralizat și într-o stare de disoluție, pentru că PSD-ul decide tot și ia măsuri fiscale și economice, aruncând PNL-ul în derizoriu și de fapt, o viziune așa-zis liberală a PNL-ului e aruncată în derizoriu de deciziile pe care le ia un Guvern din care face parte”.

 
Dacian Cioloș, despre declarațiile lui Marcel Ciolacu privind măsurile fiscale