Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nou atac cu drone asupra Moscovei

moscova_drone.jpg

Clădire din Moscow International Business Center lovită de o dronă, Moscova, 23 august 2023
Sursa imaginii: 
Natalia Kolesnikova/AFP/Getty Images via the Guardian

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a confirmat că o dronă a lovit o clădire aflată în construcţie în centrul orașului, miercuri dimineaţă, puţin timp după ce zborurile au fost suspendate din nou pe aeroporturile din Moscova, scrie The Guardian, citat de News.ro și de G4Media

Armata rusă a doborât alte două drone în partea de vest a regiunii Moscovei, a mai afirmat Sobianin pe canalul său de Telegram.

”Un zgomot puternic s-a auzit în jurul orei 3.00, ora Moscovei, şi puţin mai târziu s-a ridicat fum din clădirile din acea zonă”, a relatat și agenția rusă RIA, care a publicat și imagini video în care apare un nor mare de fum alb ridicându-se din locul unde a fost auzită explozia.

”Noaptea, forţele de apărare aeriene au respins o altă încercare a regimului de la Kiev de a desfăşura un atac terorist cu trei vehicule aeriene fără pilot, de tip avion, asupra oraşului Moscova”, a transmis ministerul rus al apărării, care a precizat că nu au fost victime.

Pe lângă atacul din Moscova, alte două drone au fost ”distruse de sistemele de apărare aeriană” în districtele Mozhaisk şi Khimki ale Moscovei, a adăugat sursa citată.

”Ferestrele au fost sparte în clădire. Monitorizarea continuă”, a relatat agenţia de ştiri Tass, citând serviciile de urgenţă.

Aeroporturile din Moscova şi-au suspendat temporar zborurile miercuri dimineaţă, a relatat aceeași sursă.

Aeroporturile importante din jurul capitalei Rusiei s-au închis de mai multe ori în aceste zile, din cauza atacurilor cu drone ucrainene, reamintește ziarul britanic.

O clădire din districtul central a fost lovită de o dronă ucraineană sâmbătă dimineaţă.

Zborurile la mai multe aeroporturi din Moscova au fost temporar suspendat şi marţi, ca măsură de precauţie în timpul unor atacuri cu drone, au confirmat autorităţile ruse. Alte două drone au fost blocate şi s-au prăbuşit în regiunea Briansk, a arătat ministerul rus al Apărării.

Marţi, spionajul militar britanic a afirmat că o dronă pare să fi distrus un bombardier supersonic rusesc pe un aerodrom aflat la sute de kilometri de Ucraina, cel mai recent dintr-o serie de atacuri de succes asupra echipamentelor militare ruseşti.

Imaginile de pe reţelele de socializare au arătat o aeronavă care semăna cu Tu-22M3 în flăcări, pe o pistă. Avioanele au fost folosite în mod regulat în campanii care au ucis civili în Ucraina, inclusiv lansarea de rachete neghidate la Mariupol, în timpul bombardamentelor intense de la începutul invaziei ruse, mai transmite The Guardian.