Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ucraina intenționează să crească producția de drone

drone_ucraina.jpg

O dronă ucraineană a fost bruiată deasupra Moscovei şi s-a prăbuşit
Sursa imaginii: 
AP - LIBKOS via rfi.fr

Ucraina intenționează să crească producția de drone încă din această toamnă, a declarat duminică ministrul ucrainean al apărării, în timp ce țara a crescut numărul atacurilor cu drone pe teritoriul Rusiei, relatează Reuters.

Atacurile ucrainene cu drone asupra teritoriului rus s-au intensificat în ultimele săptămâni, iar zeci de drone au lovit Rusia în câteva zile, ajungând până în orașul vestic Pskov, la 600 km de Ucraina.

Kievul a folosit atât drone aeriene pentru a ataca aerodromurile, cât și drone acvatice pentru a ataca navele și podul Kerci din Crimeea.

„Cred că în această toamnă va avea loc o creștere în producția diferitelor drone ucrainene: zburătoare, plutitoare, etc., iar acest lucru va continua să crească în volum”, a declarat Oleksii Reznikov agenției de presă de stat Ukrinform, potrivit Hotnews.ro.

El a spus că un motiv pentru creșterea producției a fost că autoritățile au modificat diverse reglementări și legi.

Ucraina este dependentă în mod semnificativ de aprovizionarea cu arme occidentale moderne, dar Kievul s-a angajat să nu le folosească pe teritoriul Rusiei, iar pentru astfel de atacuri folosește doar arme produse pe plan intern, în primul rând drone.

Ministerul rus al Apărării a anunțat vineri că a distrus un total de 281 de drone ucrainene în ultima săptămână.