Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(Video) Florin Cîțu la RFI: PNL ar trebui să iasă de la guvernare. E un Armagedon fiscal

florin_citu_pnl_iasa_guvernare_armagedon_fiscal.jpg

Florin Cîțu, critic la adresa guvernării actuale
Florin Cîțu, critic la adresa guvernării actuale
Sursa imaginii: 
captură video RFI

Cei care au distrus România în ultimii doi ani de zile trebuie să plece acasă, spune la RFI senatorul liberal Florin Cîțu, fost premier și fost ministru de Finanțe, care critică măsurile fiscale vehiculate. El vorbește despre un eventual Guvern PNL-USR-Forța Dreptei sau chiar despre un Cabinet minoritar PNL.

Florin Cîțu critică măsurile fiscale: ”Eu le-am numit un Armagedon fiscal. Am mai văzut alte interpretări, măcel fiscal. Nu am văzut nici o interpretare pozitivă până acum și este normal ca oamenii să fie speriați și să se întrebe ce se întâmplă, pentru că să crești taxe, după ce ai promis că nu crești taxe, deranjează și chiar are efecte negative în economie. Ceea ce am văzut până acum arată o continuare a politicii lui Liviu Dragnea (...). Mi se pare foarte ciudat ce se întâmplă, mi se pare ciudat că nu ne opunem mai vehement și că PNL nu spune că nu are cum să accepte aceste măsuri”.

Fostul premier consideră că ”cel mai bun scenariu pentru România astăzi este ca această guvernare să plece, să revină o guvernare de dreapta, să facă PNRR-ul urgent. Poate să fie PNL cu USR și cu Forța Dreptei, poate să fie Guvern minoritar PNL. Ideea este că trebuie să vină oameni care să facă aceste reforme, care să-și asume aceste reforme și să nu fie interesați că dacă fac o reformă, nu vor fi pe liste și nu vor câștiga un loc pe liste în 2024 (...). În primul rând, trebuie să plece acasă cei care au distrus România în ultimii doi ani de zile. E clar că această coaliție face mai rău românilor decât a făcut Liviu Dragnea cu PSD în 2017-2019”.

 

Florin Cîțu, despre o eventuală rupere a coaliției PSD-PNL, la minutul 17,10:

 

 

Întrebat dacă va vota o eventuală moțiune de cenzură a Opoziției, după ce Guvernul Ciolacu își va asuma răspunderea pentru pachetul de măsuri fiscale, Florin Cîțu a răspuns: ”Această guvernare nu poate fi dată jos decât de PNL și PNL trebuie să reevalueze situația actuală în care se află și să decidă dacă vrea să ducă România în continuare pe acest drum, în care românii suferă zi de zi de pe urma acestor măsuri ale Guvernului și vor urma să fie și mai loviți de următoarele taxe sau vrea să se pună de partea bună a istoriei și să rupă această guvernare și să preia guvernarea”.

Întrebat dacă asta înseamnă că PNL ar trebui să iasă de la guvernare, senatorul liberal a răspuns: ”Este cea mai bună variantă, atât pentru PNL, dar mai ales pentru România. Această guvernare trebuie să se oprească”.

 
Florin Cîțu, despre măsurile fiscale și o ieșire a PNL de la guvernare