Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Marcel Ciolacu: Nu putem lăsa o țară să se ducă în prăpastie, pentru că trebuie să fim predictibili

ciolacu.jpg

Sursa imaginii: 
gov.ro

„Nu putem lăsa o țară să se ducă în prăpastie, pentru că trebuie să fim predictibili”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, în replică la criticile mediului de afaceri că măsurile fiscale nu asigură predictibilitatea economică. 

„Dacă avem recomandări de la fondurile internaționale fiscale, putem lua anumite măsuri, nu putem lăsa o țară să se ducă în prăpastie, pentru că trebuie să fim predictibili. De aceea am încercat prin aceste dialoguri, cu toată lumea, să vedem care intră în asplicare din octombrie, care din ianuarie. Repet, vorbim de niște măsuri fiscale, nu despre o reformă fiscală. Reforma fiscală, cu adevărat e clar că trebuie dată, din punctul meu de vedere, într-adevăr cu un an înainte să fie pusă în aplicare. Dar noi avem o situație excepțională și trebuia să luăm niște măsuri excepționale”, a declarat, potrivit Mediafax.ro Marcel Ciolacu.

Premierul arată că sunt 500 de modificări la Codul Fiscal, prin 100 de legi și ordonanțe de urgență.

„Nicio țară normală la cap nu poate continua așa. Nicio țară normală la cap nu poate continua cu excepții fiscale îngropând țara. Avem cele mai mici venituri la construcția PIB-ului din UE, avem zeci și sute de facilități fiscale dar avem în oglindă, în loc să avem o evaziune fiscală redusă, la așteptările excepțiilor, fiindcă excepțiile le-ai făcut fiindcă vei avea o colectare mai bună și o respectare a legii mai bună. Ai de fapt cele mai mici venituri și cea mai mare evaziune. Nu se poate continua așa”, susține Ciolacu.

 Premierul a mai declarat miercuri că nu a fost la grupurile parlamentare ale UDMR și minorităților naționale pentru a cere susținere, ci pentru a explica legea de asumare a răspunderii guvernamentale: „Este în fișa mea, asta trebuie să fac”.

”Eu nu am fost la UDMR ca să cer o susținere. Eu nu am fost la minorități ca să cer o susținere. În fișa mea a postului de prim-ministru este să merg la Parlament și să stau de vorbă cu liderii politici și cu colegii mei parlamentari și să le explic legea de asumare. Este în fișa mea, asta trebuie să fac. Eu nu am fost acolo să mă duc la domnul Kelemen Hunor să îmi promită ceva. Dacă decizia dânșilor este să semneze o moțiune, va exista o moțiune. Dacă este să nu semneze o moțiune, nu va exista o moțiune, va fi o dezbatere”, spune Marcel Ciolacu.

El afirmă că nu a primit un răspuns concret.

„Nu am avut (feedback-n.r.). Cu siguranță sper să mă fi ridicat la nivelul așteptării colegilor mei din UDMR și să le fi răspuns punctual la întrebări”, încheie Ciolacu.