Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cătălin Drulă, despre polul de dreapta: Ușa este deschisă. Vom avea candidați comuni

catalin_drula_pol_dreapta_usa_deschisa_candidati_comuni.jpg

Cătălin Drulă, încrezător în polul de dreapta
Cătălin Drulă, încrezător în polul de dreapta
Sursa imaginii: 
captură video RFI

Polul de centru-dreapta format din USR, Forța Dreptei și PMP are ușa deschisă către toate energiile reformiste din societate, spune la RFI președintele USR, Cătălin Drulă. El crede că alegerile europarlamentare de anul viitor vor reprezenta ”cartonașul roșu dat pesedismului adus de Klaus Iohannis”.

Cătălin Drulă spune despre polul de dreapta USR-Forța Dreptei-PMP că ”ușa este deschisă, este o propunere deschisă către toate energiile din societate reformiste, există un puternic bazin pentru proeuropenism, pentru reforme, pentru modernizarea României și aici mă refer și la zona de societate civilă, intelectuali, mediu de business, că poate s-au săturat de guvernarea asta care îi cheamă și le zice nu vă punem 3%, vă punem 2% și vor o relație predictibilă, cu oameni care cred cu adevărat într-un stat modern. Este extinsă și către alte partide, pentru că da, știu că există nemulțumiri, chiar în zona guvernamentală și există oameni care poate sunt rușinați, deocamdată sunt foarte timizi. Este singura variantă pentru anul viitor, să ne opunem acestui tip de guvernare, acestui pesedism care acum vine pe două culori și evident, cu anexa extremistă”.

 

(Video) Cătălin Drulă la RFI: Avem o guvernare prin decret/Măsurile fiscale, neconstituționale

 

Întrebat dacă partidul REPER al lui Dacian Cioloș este binevenit în polul de centru-dreapta, liderul USR a răspuns: ”Știți, ideea de construcție este de a aduna energii, nu de a le disipa. Din păcate și ăsta nu e un lucru nou în politica românească, se întâmplă din 90 încoace, colegul meu Cristian Ghinea a publicat acum o carte, în care ne arată că se întâmplă de pe la 1848, există orgolii foarte mari și oameni care aleg atomizare. Eu n-am ce să spun la asta, decât că modernizarea României este despre a aduce împreună energii pozitive, nu despre orgoliile unor persoane și a crea tot felul de... acuma văd că există tot felul de atomizări și de persoane care-și fac proiecte pe nume personal”.

 

Candidați comuni ai polului de dreapta

 

Cătălin Drulă precizează că polul de dreapta va avea candidați comuni la alegerile de anul viitor: ”Da, pentru că altfel n-ar avea sens, adică ne dorim să prezentăm României o soluție comună la toate rundele de alegeri, începând cu cele europarlamentare”.

Întrebat dacă polul de dreapta va avea un candidat comun și la alegerile prezidențiale și dacă acesta va fi de la USR, el a răspuns: ”Vom avea un candidat comun, cu cea mai mare probabilitate da, de la USR”.

Întrebat dacă va candida pentru Cotroceni, Cătălin Drulă a răspuns: ”Nu am luat încă această decizie, dar dacă găsiți un președinte de partid și vă spune: eu nu aș putea fi un candidat la Președinția României, înseamnă că nu e în locul care trebuie (...). Ne uităm deocamdată către alegerile europarlamentare. De ce sunt atât de importante? Sunt pe 9 iunie și vor da semnalul și configurația pentru toate alegerile din toamnă. Va fi mai mult decât miza Parlamentului European, va fi cartonașul roșu dat pesedismului adus de Iohannis, limitarea extremismului și posibilitatea de a depune încredere într-un proiect reformist, care apoi pe acel val să meargă către alegerile din toamnă”.