Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Marcel Ciolacu, despre naţionalizarea Pilonului 2 de pensii: Nici eu, nici Nicolae Ciucă nu vom lua o astfel de decizie

PNL remorca PSD alianta electorala Ion M Ionita.jpg

Vor face Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă o alianță electorală între PSD și PNL?
Vor face Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă o alianță electorală între PSD și PNL?
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a spus, că discuția privind Pilonul II de pensii „e închisă” și că ideea unei naționalizări a pensiilor administrate privat nu a fost discutată în Guvern și nici nu va fi discutată.

 

”În primul rând ca şi procedură, nu putea să apară un amendament înaintea discursului meu pentru că e o întreagă procedură, fiind o lege de asumare a răspunderii, amendamentele se aprobă în Guvernul României. În Guvern nu a existat o astfel de propunere. Ce pot să vă spun cu certitudine, nici eu, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, nici Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, nu am luat o decizie politică şi nu am avut o discuţie noi doi în ceea ce priveşte naţionalizarea Pilonului doi de pensii”, a declarat premierul la Digi24.ro. 

Marcel Ciolacu a mai spus că ”nici el şi nici Nicolae Ciucă nu vor lua o decizie în ceea ce priveşte Pilonul 2 de pensii”. 

”În rest, că cineva are o propunere, o discuţie, presupun, ca şi dvs, că suntem în anul 2023, nu suntem în Evul Mediu şi nu dăm foc la vrăjitoare şi nu infierăm oamenii cu fierul pe umăr că au avut o opinie. Este dreptul fiecăruia să aibă o opinie, decizia politică este una foarte clară, nici nu am avut de gând nici nu am avut o discuţie serioasă pe acest subiect”, a menţionat Ciolacu. 

El a arătat că nu a fost acest amendament depus. ”Decizia este foarte clară, nu a existat acest amendament, nu a fost discutat de către mine şi de către preşedintele Nicolae Ciucă şi nu am avut o decizie în acest sens”, a adăugat Ciolacu. 

”După această tevatură am avut o discuţie cu preşedinte Nicolae Ciucă şi avem amândoi aceeaşi opinie, nu cred că este bine să venim acum pe un sistem care funcţionează. Că pot să fie anumite lucruri, să fie asigurări din partea administratorilor, să fie mai transparent, nu am nimic împotrivă, dar sunt lucruri care ţin de funcţionare, nu de naţionalizarea Pilonului 2”, a mai afirmat Ciolacu. 

Ciolacu a mai arătat că nu a avut discuţii cu secretarul de stat Daniela Pescaru. ”Eu nu am văzut acest document, domnule, s-a întâmplat acest lucur, eu nu îl exclud. Repercursiuni pentru ce, că cineva are o opinie? Deciziile politice le iau liderii politici. Nu sunt în Evul Mediu, eu nu pot să închid gura oamenilor, eu nu pot să îi spun unui om de ce ai opinie?”, a completat premierul.