Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Atac terorist la Ankara

turcia.jpg

Sursa imaginii: 
https://twitter.com/asianewsteam

Primele informații: Presa a relatat anterior că o explozie a fost auzită în apropierea parlamentului. Doi atacatori au sosit într-un vehicul militar în jurul orei 09:30 și au comis atacul.

Un atacator s-a aruncat în aer în fața unei clădiri a ministerului, iar un altul a fost „neutralizat”. 

O explozie puternică a răsunat duminică în capitala Turciei, în apropierea Parlamentului din Ankara, care urma să deschidă o nouă sesiune de lucru, potrivit unei corespondente, relatează France Presse. Conform ministrului de Interne, un terorist s-a detonat, în timp ce un altul a fost împușcat de forțele de ordine.

Presa turcă scrie că schimburi de focuri au fost auzite în cartierul în care se află Parlamentul şi numeroase ministere.

În urma incidentului, doi polițiști au fost răniți. Ministerul de Interne turc a anunţat că explozia este un "atentat terorist".

"Doi terorişti au apărut la bordul unui vehicul militar în jurul orei 09:30 locală (06:30 GMT) la intrarea în incinta Direcţiei Generale de Securitate a Ministerului de Interne şi au comis un atentat cu bombă", a declarat ministerul, precizând că în urma atacului doi poliţişti au fost răniţi uşor.

Potrivit presei turce, schimburi de focuri s-au auzit în zona din apropierea clădirii Parlamentului, unde se află de asemenea mai multe ministere. În zonă au fost trimise numeroase maşini de poliţie şi ambulanţe.