Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sondaj INSCOP: Mircea Geoană favorit în alegerile prezidențiale

mircea_geoana_-_20191017_191016b-002.jpg

Mircea Geoană
Sursa imaginii: 
nato.int

Actualul secretar general adjunct al NATO Mircea Geoană este prima opţiune pentru alegerile prezidenţiale, din postura de candidat independent, având aproximativ un sfert din intenţiile de vot, relevă datele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.

Geoană este urmat în ordine de Marcel Ciolacu, George Simion, Nicolae Ciucă, Diana Şoşoacă, Cătălin Drulă, Dacian Cioloş, Kelemen Hunor.Acelaşi sondaj indică faptul că 57,2% dintre cei chestionaţi declară că în mod sigur vor merge la vot.

”Concluziile principale pe care le putem observa din aceste date sunt: preferinţa în premieră pentru un candidat independent care modifică semnificativ performanţa celorlalţi candidaţi susţinuţi de un partid”, subliniază directorul general al INSCOP Research, Remus Ştefureac.

Datele au fost culese în perioada 15 – 22 septembrie, prin metoda CATI (interviuri telefonice). Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1550 de persoane, reprezentativ pe categoriile sociodemografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.49 %, la un grad de încredere de 95%.