Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Luminiţa Odobescu, decorată de Volodimir Zelenski. Ministrul Afacerilor Externe a primit Ordinul Prinţului Iaroslav cel Înţelept

odobescu_mae_x_1.jpg

Sursa imaginii: 
Luminita Odobescu/Twitter

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a primit, la Kiev, Ordinul Prinţului Iaroslav cel Înţelept, din partea preşedintelui Volodimir Zelenski.

Ministrul  Luminița Odobescu a participat, luni, la reuniunea informală a miniştrilor de Externe din Uniunea Europeană.

„Sunt extrem de onorată să primesc Ordinul Prinţului Iaroslav cel Înţelept din partea preşedintelui Zelenski. Rămân profund dedicată să muncesc neobosit, în contextul în care Ministerul Afacerilor Externe român promovează viitorul european şi euroatlantic al Ucrainei", a scris şefa diplomaţiei române pe Twitter.  


Ministrul român al Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski
Sursa imaginii: 
Twitter.com

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit cu miniştrii de externe ai UE și declarat că este „încrezător că Ucraina şi întreaga lume liberă sunt capabile să câştige confruntarea” cu Rusia.

„Dar victoria noastră depinde în mod direct de cooperarea noastră: cu cât vom face mai mulţi paşi puternici şi principiali împreună, cu atât mai repede se va încheia acest război. Se va încheia în mod echitabil. Se va încheia cu restabilirea integrităţii noastre teritoriale şi cu garantarea fiabilă a păcii pentru întreaga Europă”, a spus Zelenski.