Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(Video) Claudiu Năsui la RFI, despre legea pensiilor: Se votează o mare creștere de taxe

claudiu_nasui_lege_pensii_crestere_taxe.jpg

Claudiu Năsui critică legea pensiilor
Claudiu Năsui critică legea pensiilor
Sursa imaginii: 
captură video RFI

Dezbaterea și votul pe repede înainte din Parlament pe legea pensiilor reprezintă un viciu destul de mare, pe care Guvernul și-l asumă, declară la RFI vicepreședintele USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei. Deputatul atrage atenția că legea amintită ar putea duce la creșterea unor taxe.

Claudiu Năsui critică dezbaterile rapide din Parlament privind legea pensiilor: ”Foarte probabil că se va întâmpla ce s-a întâmplat și la Senat, adică la fel de fulger o să treacă legea și de Camera Deputaților, o dezbatere cât să fie bifat faptul că s-a trecut prin comisie și apoi imediat în Parlament. Atenție, este o schimbare destul de mare pentru statul român, adică vorbim de o creștere cu 40% a pensiilor de la 1 septembrie anul viitor, care oficial nu ni s-a spus de unde va fi finanțată, dar dacă ne uităm în lege, vedem acolo numeroase articole care prevăd și creșterea vârstei de pensionare și creșterea taxelor pe muncă și atunci deodată înțelegem că de fapt ce se votează e o mare creștere de taxe”.

 

 

Întrebat dacă e ceva neconstituțional sau neprocedural în faptul că dezbaterile pe legea pensiilor sunt atât de rapide, deputatul USR a răspuns: ”Eu aș spune că da și știți că a mai fost o lege faimoasă de abrogare a pensiilor speciale, care a picat la CCR, pentru parlamentari și care a picat și pentru motiv procedural și anume faptul că nu a fost o dezbatere serioasă, a fost pusă într-o zi și trecută în aceeași zi și totul pe repede înainte. Deci este un viciu destul de mare, pe care Guvernul și-l asumă”.

Întrebat dacă USR ia în calcul sesizarea CCR pe legea pensiilor, Claudiu Năsui a răspuns: ”Întotdeauna luăm, când suntem în Opoziție (...). Nu am avut o discuție pe tema aceasta, dar întotdeauna pentru Opoziție este o opțiune pe masă”.