Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cine este partidul NOA, lansat luni în România?

cine_nou_partid_noa.jpeg

Un nou partid pe scena politică românească, NOA
Un nou partid pe scena politică românească, NOA
Sursa imaginii: 
site partidul NOA

Un nou partid a apărut luni pe scena politică din România. Este vorba de Partidul pentru Natură, Oameni și Animale, pe scurt NOA, lansat de mai mulți activiști ai societății civile.

Printre fondatorii Partidului pentru Natură, Oameni și Animale (NOA) se află și Alina Florescu, președinta unei asociații care apără drepturile animalelor. Ea explică la RFI ce-și propune noua formațiune: ”Este nevoie de acest partid, este o comunitate foarte mare în România care iubește natura, animalele și oamenii și nu a fost reprezentată niciodată. Partidul vine ca răspuns al nevoii noastre, a societății civile, de a fi reprezentați în aceste aspecte, mult mai strategic și mult mai colaborativ, pentru că sunt probleme urgente care durează de foarte mult timp și nu sunt luate în calcul”.

Ea precizează că membrii partidului NOA vor să-și continue în politică treaba începută în societatea civilă: ”Noi vrem să ne continuăm treaba pe care am făcut-o, suntem toți din mediul nonguvernamental sau voluntari sau specialiști, adică noi vrem să continuăm treaba pe care am făcut-o deja și credem că din poziția asta vom reuși să-i inspirăm și pe colegii parlamentari și pe autorități și pe oamenii din societatea civilă că lucrurile chiar se pot schimba”.

Președintele interimar al partidului NOA este Lucian Rad, fost consilier local și fost membru USR Brașov. Din echipa NOA face parte și președintele Agent Green, Gabriel Păun.