Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Noua lege a pensiilor, adoptată de Camera Deputaților

parlament_29_0_0.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Camera Deputaților

Proiectul de lege privind pensiile publice a fost adoptat, luni seară, de Camera Deputaților, for decizional în acest caz, cu 199 de voturi „pentru”, 39 de voturi „împotrivă” și 15 abțineri.

 

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, luni, proiectul legii pensiilor, elaborat de Guvern. Proiectul a primit raport de adoptare cu mai multe amendamente în cadrul Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaţilor.

„Le mulțumesc colegilor din PSD, PNL și din UDMR. E o lege foarte bună. O felicit pe doamna ministru!”, a declarat premierul Marcel Ciolacu după vot. Întrebat de reporteri dacă există toate cele 25 miliarde necesare pentru susținerea pensiilor, premierul a răspuns afirmativ: „Există!”. „80% din pensionari au sub 8.000 de lei, 60% au sub 3.000 de lei. Statul român trebuie să asigure această resursă. Era în jalon, în cererea nr. 4. Am devansat o ca să închidem negocierile cu Comisia. Ca să scoatem faimosul 9,4%”, a declarat premierul și liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Deputatul USR Cristian Seidler a declarat, luni, în plenul Camerei, că proiectul legii pensiilor este "o minciună cap - coadă", susţinând că acesta va crea "haos bugetar". El a arătat că este o minciună faptul că sunt bani pentru aplicarea acestei legi.

Senatul a adoptat săptămâna trecută proiectul care aparţine Guvernului şi care prevede că pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari urmează să fie recalculate după o nouă formulă.