Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Haosul libian filmat de amatori

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Manifestanţi din oraşul Shahat, în estul Libiei arată armele de calibru mare care au fost folosite la reprimarea protestelor. Imagini extrase dintr-un material video postat pe Youtube. Informaţiile sosesc din Libia cu mare greutate, din cauza cenzurii comunicaţiilor.

Marţi a fost un calm precar în Tripoli. Urmăriţi un video filmat de un locuitor din Tripoli şi postat pe Facebook.

După bombardamentele aeriene din Tripoli, care au atins cartierele Fachloum şi Tajoura, străzile sunt pline de resturi de diferite obiecte.

 

Un alt video postat pe Youtube a fost filmat marţi în Tripoli.

 

Într-un alt video postat pe Youtube, un rănit povesteşte ce s-a întâmplat în oraşul Shahat.

Iată ce spune rănitul:

Filmaţi ca să ştie toată lumea că Shahat este un oraş liber, că noi suntem urmaşii lui Omar Almukhtar şi că Muammad poate să se ducă în infern! Câinele! A trimis africani subsaharieni ca să ne omoare! Nu erau libieni, sunt mercenari trimişi să ne ucidă. Au tras în noi cu arme de calibrul 14.5, arme folosite de avioanele militare!
 
Eu nu sunt soldat, sunt profesor, predau tehnologia şi alături de mine erau studenţi şi multe persoane în vârstă. Batalionul militar din Shahat a dezertat. Militarii au trecut de partea populaţiei.
 
Dar generalul (batalionului) a fost ucis. Numele lui este Abdulgader Gahshy. Mercenarii l-au ucis pentru ca s-a răsculat şi nu vroia să tragă în civili. O parte din soldaţii brigăzii din Shahat au fost bagaţi la închisoare."