Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Politician rus, arestat la domiciliu

Decizie judecătorească controversată în Rusia, unde un tribunal a decis sâmbătă ca liderul de opoziţie Serghei Udalţov să fie arestat la domiciliu. El este acuzat de pregătirea şi organizarea unor perturbări majore, după cum raportează agenţiile ruse de presă.

Arestarea lui Udalțov ridică încă un semn de întrebare asupra independenței Justiției din Rusia, despre care Opoziția rusă afirmă că este un instrument al actualei Puteri.

El ar fi plănuit, alături de alți opozanți ai lui Vladimir Putin și Dmitri Medvedev, să înlăture guvernul cu forţa. Liderul de opoziţie a respins categoric toate acuzaţiile.

Anterior, comitetul de anchetă a subliniat într-un comunicat că acesta a "omis în mod repetat să îşi respecte obligaţiile aflându-se sub control judiciar".

"Acesta nu locuieşte la adresa la care este înregistrat, telefoanele sale mobile sunt deseori în mod inexplicabil absente, ceea ce complică convocarea sa de către anchetatori", conform comitetului.

Printre altele, acesta "continuă să comită acte ilegale", insistă comitetul de anchetă, citând ca exemplu participarea acestuia la o manifestaţie neautorizată.