Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Chiţoiu pleacă din Guvern

Vicepremierul liberal Daniel Chiţoiu şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Finanţelor. Două nume sunt vehiculate în presă : Bogdan Olteanu de la BNR şi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

 

Daniel Chiţoiu a declarat, joi seară, că pleacă din Guvern pentru activitatea politică din PNL, fiind an electoral, el menţionând că este un om care munceşte 18 ore pe zi.

El a anunţat că va prelua interimar funcţia de secretar general al PNL.

"Am o colaborare foarte bună cu toţi colegii", a spus Chiţoiu.

Chiţoiu a spus că se retrage din Guvern pentru că activitatea politică nu îi mai permite să fie în Guvern.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat, joi seară, că Daniel Chiţoiu a decis să demisioneze din Guvern.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, că el nu i-a propus lui Bogdan Olteanu să preia Finanţele, menţionând că nu ştie cine a făcut acest lucru şi adăugând: "Cui i-am propus eu această funcţie a acceptat-o".

"Am văzut, de exemplu, declaraţia fostului nostru coleg, actual viceguvernator al Băncii Naţionale, domnul Bogdan Olteanu, cum că i s-ar fi propus Ministerul de Finanţe. Nu ştiu cine i l-a propus, eu nu i l-am propus ca preşedinte al partidului, eu în urma consultărilor cu colegii voi propune mâine... cui i-am propus eu această funcţie a acceptat-o", a spus Antonescu.

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a confirmat pentru MEDIAFAX că a discutat cu liderii PNL pentru preluarea postului de ministru al Finanţelor, dar le-a transmis acestora că va rămâne la banca centrală, iar din câte ştie postul ar putea fi preluat de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Crin Antonescu neagă că demisia lui Daniel Chiţoiu ar avea vreo legătură cu reproşurile din PNL că Daniel Chiţoiu ar face jocurile premierului PSD, Victor Ponta. În acelaşi timp, Antonescu spune că demisia lui Chiţoiu nu are legătură nici cu scandalul ASF, în care soţia lui Daniel Chitoiu este urmărită penal de DNA în dosarul Ilie Carabulea - ASF.

          Este vorba despre o ordonanţa de urgenţă pe tema criteriilor profesionale care, potrivit DNA, a fost promovată pentru a proteja interesele firmei de asigurări Carpatica. Actul normativ ar fi fost folosit pentru a-l îndepărta pe Daniel Tudor din postul de vicepreşedinte al ASF şi a-l înlocui cu Marian Mârzac, care să protejeze interesele firmei Carpatica.