Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Condamnarea lui Silvio Berlusconi tulbură apele politice italiene

berlusconi.jpg

Silvio Berlusconi

Apele se tulbură din nou pe scena politică italiană după ce justiţia a decis condamnarea lui Silvio Berlusconi la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul ”Rubygate”, în care fostul premier este acuzat că a întreţinut relaţii sexuale contra-cost cu o minoră. Sentinţa nu este definitivă, avocaţii au anunţat deja că vor face recurs.

Silvio Berlusconi va contesta la instanţa superioară sentinţa Tribunalului din Milano de condamnare la şapte ani de închisoare, relatează pagina online a agenţiei ANSA.

"Condamnarea depăşeşte orice logică", a reacţionat avocatul Niccolò Ghedini. "Noi am spus de doi-trei ani că acest proces nu putea avea loc la Milano", a precizat avocatul.

"Vom face apel în termen de 40 de zile", a subliniat Ghedini.

"Este o ruşine, este o sentinţă politică, nu are nicio legătură cu justiţia", a reacţionat reprezentanta PdL, Daniela Santanché.

Fostul premierul italian Silvio Berlusconi a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul "Rubygate" şi nu va mai avea dreptul să deţină funcţii publice niciodată, relatează presa italiană. Berlusconi a fost găsit vinovat de trafic de influenţă şi sex cu o prostituată minoră.

Procurorii ceruseră condamnarea la şase ani de închisoare a fostului premier italian Silvio Berlusconi, judecat la Milano pentru că ar fi întreţinut relaţii sexuale contracost cu adolescenta Karima El Maghroug, supranumită de presă drept "Ruby", înainte ca aceasta să aibă 18 ani. În plus, Berlusconi a fost găsit vinovat că, în calitatea de premier, ar fi intervenit la poliţie pentru eliberarea din detenţie a adolescentei, minţind că aceasta era nepoata fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak.