Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ce efecte va avea criza imigraţiei din Statele Unite?

sibii.jpg

Răzvan Sibii

De câteva zile, în Statele Unite ia amploare dezbaterea despre imigrație. Controversele au pornit de această dată de la un val uriaș de imigranți ce au trecut granița ilegal dinspre Mexic. Mai exact, 57.000 de copii-imigranți ce provin din America Centrală.

Există acuzații că statele din sudul SUA sunt în pragul unei crize umanitare. Există deja o luptă politică atroce între republicani și democrați. Există cereri să fie în sfârșit dusă mai departe reforma imigrației, cea care îi vizează și pe români pentru că se referă la vize.

Ce șanse există însă să fie făcută această reformă a imigrației? Destul de mici, răspunde Răzvan Sibii, profesor de Jurnalism la Universitatea Amherst din statul american Massachusetts

În ceea ce priveşte zecile de mii de imigranţi minori, vor fi ei deportați ? Vor putea fi păstrați în Statele Unite și vor primi autoritățile locale bani mai mulți pentru a se confrunta cu această problemă ?

Eliza Frâncu a stat de vorbă despre toate aceste chestiuni cu Răzvan Sibii, profesor de Jurnalism la Universitatea Amherst din statul american Massachusetts.

 

 

 
Interviu Razvan Sibii