Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Armata ucraineană a intrat în bastionul separatiştilor

donetk.jpg

Lupte dure la Doneţk

Confruntări armate intense au izbucnit în această după-amiază, într-un cartier din vestul oraşului ucrainean Doneţk, între insurgenţi proruşi şi serviciile de securitate ucrainene.

Primăria din Doneţk a confirmat că lupte intense au loc în cartierul Petrovski, situat în vestul oraşului, unde au fost auzite explozii puternice.

Numeroase ambulanţe au fost trimise în zonă. În cursul dimineţii, lupte au avut loc în zona Marinka, situată la periferia sud-vestică a oraşului Doneţk.

Dincolo de lupte, există o criză a refugiaţilor în Ucraina. Circa 730.000 de persoane au plecat anul acesta din Ucraina în Rusia din cauza luptelor din estul ucrainean, a anunțat marți directorul pentru Europa al Agenției Națiunilor Unite pentru Refugiați. Doar circa 170.000 dintre ei s-au şi înscris la Serviciul  rus pentru imigrație. Anterior, se credea că există doar 168.000 de oameni care au părăsit Ucraina.

În plus, alte 117.000 de persoane sunt strămutate, adică deplasate în interiorul Ucrainei, cifră care crește cu 1200 pe zi, a menționat responsabilul ONU.