Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Barroso: România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile pentru Schengen

barroso-jose-manuel-durao-bun-seful-comisiei-europene.jpg

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso

«România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile pentru aderarea la Spaţiul Schengen şi trebuie să primească o şansă de aderare cât mai curând», a declarat, sâmbătă, preşedintele Comisiei Europene. Jose Manuel Barroso a făcu această afirmaţie într-un interviu acordat postului public de radio din Bulgaria.

Libera circulaţie a persoanelor este unul din principiile fundamentale ale Uniunii Europene /UE/ şi nu trebuie să fie condiţionată, a punctat Barroso într-un interviu acordat postului public de radio bulgar, comentând faptul că Marea Britanie va pune capăt accesului la munci sezoniere pentru cetăţenii bulgari şi români.

"Bulgaria şi România îndeplinesc criteriile pentru aderarea la Schengen şi cred că va fi corect să li se acorde o şansă cât mai curând", a mai subliniat Barroso.

Nu este pentru prima dată când liderul de la Bruxelles face astfel de afirmaţii, în condiţiile în care drumul României şi Bulgariei către Schengen a fost blocat până acum de mai multe state, în frunte cu Olanda.

Infracţionalitatea ridicată şi corupţia sunt motivele invocate de Olanda pentru poziţia sa, în timp ce România şi Bulgaria au afirmat în mod repetat că şi-au îndeplinit obligaţiile premergătoare aderării la spaţiul de liberă circulaţie.