Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Jean-Pierre Dufau, pentru RFI: “România și Bulgaria nu au același nivel de pregătire pentru Schengen”

dufau.jpg

Deputatul socialist Jean Pierre Dufau

În contextul tensionat dintre România și Franța pe tema romilor din Franța și a aderării României la Schengen, un înalt oficial venit ieri în România a încercat să mai calmeze spiritele. Într-un interviu pentru RFI, Jean-Pierre Dufau, venit în România ca raportor al unei misiuni bugetare asupra imigrației, integrării și dreptului de azil, spune că aderarea României la Schengen nu trebuie legată de problema romilor. 

Jean-Pierre Dufau, parlamentar de Landes, face o distincție extrem de importantă între România și Bulgaria în ceea ce privește pregătirea pentru Schengen.

Comisia Europeană va sesiza la sfârșitul anului membrii săi pentru a lua decizia în colegiu privind aderarea României ȘI Bulgariei la Schengen. Știți că la ora actuală este vorba de România și Bulgaria, ceea ce poate pune probleme pentru că cele două state nu se află la același nivel în privința securizării frontierelor. Consider că lucrurile nu trebuie amestecate. Dacă  a existat o confuzie între problema romilor și cea a aderării României la Schengen, nu trebuie întreținută. Chestiunea romilor este anterioară deciziei pe Schengen. Vorbim acum de romiiar decizia referitoare la Schengen va fi la începutul anului următor. A lega cele două lucruri nu mi se pare pertinent”, declară parlamentarul socialist pentru RFI.

 
Interviu integral Jean-Pierre Dufau