Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sharia nu justifică violența împotriva femeilor

Adepții și militanții Grupării Statul Islamic aduc argumente în sprijinul răpirilor, torturilor și abuzurilor la care sunt supuse femeile luate captive sau chiar sclave în incursiunile armate. Interpretarea dată de adepții mișcării este complet respinsă de lumea musulmană, care o apreciază ca pe o distorsionare a legii Islamului.

Răpirile, torturile și violurile sunt justificate de luptătorii grupării Statul Islamic cu citate din legea Sharia, despre care lumea musulmană spune unanim că sunt complet distrosionate în esența lor. Într-o publicație online aparținând adepților statului islamic se menționa recent că ”trebuie să ținem minte că luarea în sclavie a familiilor kuffar – ale necredincioșilor, sau luarea cu forța a femeilor sclave sau concubine ar fi o prevedere clară a legii Sharia”.

Articolul apărut online rezumă această viziune asupra femeilor – titlul este de ”Renașterea sclaviei înainte de Ziua Judecății”. În presa internațională au apărut relatări, mărturii și povestiri teribile ale fetelor și femeilor luate captive de către luptătorii jihaidști. Legitimarea oferită în publicația grupării Statul Islamic se referă mai ales la femeile membre ale minorității kurde Yazidi, o minoritate care locuiește preponderent în Irak, capturate și supuse abuzurilor de către adepții Daesh.

Momentul în care militanții ISIS argumentează în favoarea sclaviei sexuale a femeilor  coincide cu publicarea unui raport al Human Rights Watch legat de crimele comise de adepții organizației Statul Islamic împotriva populației Yazidi din Iraq, raport realizat pe baza unor interviuri cu peste 70 de persoane refugiate la Dohuk.

Fred Abrahams, consilierul Humans Rights Watch care a coordonat acest raport spune că abuzurile împotriva populației Yazidi în Irak continuă – ”am auzit povești absolut șocante despre convertiri religioase cu forța, căsătorii forțate și chiar abuzuri sexuale și sclavie - și trebuie să știți că printre victimele abuzurilor sunt și copii”, a spus Abrahams.