Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ponta: Lumea să stea liniştită, nu mărim taxele, impozitele şi nu creştem cota unică

Victor Ponta nu va demisiona din funcţia de premier şi doreşte dialog cu noul preşedinte ales, Klaus Iohannis.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că lumea trebuie să stea liniştită pentru că nu vor fi mărite taxele şi impozitele şi nici nu va fi schimbată cota unică de impozitare.

"E util sau inutil, cum doriţi, să vă precizez că s-a terminat campania electorală şi binenţeles nu schimbăm nici cota unică, nici nu mărim taxe. Asta e, până la urmă astea sunt armele fiecărui partid în alegeri, însă acum vreau ca toată lumea să stea liniştită că nu se măresc taxe şi impozite şi, dimpotrivă, avem un buget de pregătit pentru 2015-2016 care să continue creşterea ecomomică şi măsurile sociale care ne-au asigurat creşterea", a afirmat Ponta, după şedinţa coaliţiei.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că îşi exprimă dorinţa de dialog cu noul preşedinte ales, Klaus Iohannis, menţionând că nu va demisiona din funcţia de premier şi că vrea să continue actul de guvernare cu partenerii actuali, plus PLR.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că propune, dacă are şi acordul ACL, constituirea unei comisii parlamentare care, cu reprezentanţii instituţiilor, organizaţiilor din diaspora şi ai noului preşedinte, să elaboreze o legislaţie care să asigure participarea la vot a tuturor românilor care vor.

"România are nevoie de o nouă legislaţie şi o nouă logistică privind votul compatrioţilor noştri din diaspora. Ieri au votat aproape 400.000 de români, vă reamintesc că în 2009 au votat 143.000, este foarte probabil ca în 2016 să voteze şi mai mulţi. Deci din acest punct de vedere, dacă va exista un acord cu cei de la ACL, vreau să facem o comisie parlamentară, împreună c u reprezentanţii instituţiilor statului, ale organizaţiilor neguvernamentale ale românilor din diaspora, ale noului preşedinte, domnul Iohannis şi la începutul anului 2015 să elaborăm legislaţia care să asigure participarea la vot a tuturor românilor care doresc să facă acest lucru din ţară şi din diaspora", a afirmat Ponta.

El a adăugat că Teodor Meleşcanu a făcut tot ceea ce putea să facă în privinţa votului din diaspora , acesta nevenind în fruntea MAE pentru a rămâne, ci încercând să ajute.

"Încerc să salvez prestigiul MAE. Este o instituţie fundamentală a stalului român care are ca atribuţii reprezentarea noastră. Domnul ministru Meleşcanu a venit în ultimul moment, a făcut tot ceea ce putea să facă din punct de vedere legal şi omenesc. Oricum, domnia sa nu a venit să rămână ministru de extrene şi practic a încercat să ajute pe ultima sută de metri, faţă de primul tur 168 mii de voturi, în turul doi au fost 380 mii . Cred că s-a muncit foarte mult, dar cred că este nevoie de schimbare de legislaţie pentru ca în 2016 votul în diaspora să se poată desfăşura în mod normal", a adăugat Ponta.