Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


300 de morţi, în violenţele din Republica Centrafricană

armata_franceze_abcnews.jpg

Soldaţi ai armatei franceze (Sursa: abcnews.go.com)

«Violenţele izbucnite în urmă cu două zile la Bangui, în Republica Centrafricană, s-au soldat cu cel puţin 300 de morţi», a declarat un oficial al Crucii Roşii centrafricane, sub protecţia anonimatului, conform AFP. Între timp, operaţiunea militară franceză în zonă a început.

Numărând cadavrele din morgile spitalelor, lăcașele de cult şi cele adunate de pe străzile oraşului de către echipele Crucii Roşii, s-a constatat că bilanțul provizoriu a ajuns la 281 de morţi, a declarat acest oficial.

El a subliniat că echipele de salvare nu au putut pătrunde vineri, înainte de decretarea stării de asediu (19.00, ora României), în toate cartierele afectate de violenţe, unde numeroase cadavre sunt în continuare pe străzi, potrivit localnicilor.

Pe de altă parte, operaţiunea militară franceză în Republica Centrafricană - aprobată joi de ONU şi în cadrul căreia urmează să fie mobilizaţi 1.200 de militari - a început cu misiuni de patrulare în capitala Bangui, a anunţat, vineri, ministrul francez al Apărării Jean-Yves Le Drian.

Forţele franceze "au mobilizat patrule în Bagui", a declarat la RFI ministrul francez.

Forţele armate din Hexagon se vor afla în această regiune aproximativ şase luni, în speranţa de a opri violenţele izbucnite forţele loialiste şi opozanţii noului regim instalat cu forţa în martie, anul acesta.