Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Darius Vâlcov, reţinut de DNA în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă

Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov a fost reţinut, miercuri după-amiază, de procurorii DNA, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri.

  Cererea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive în cazul lui Darius Vâlcov a fost aprobată, miercuri, de Senat, fiind înregistrate 97 de voturi "pentru", 48 "împotrivă" şi cinci abţineri.

 

Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat, în 19 martie, aviz de la Senat pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Darius Vâlcov, pentru trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la sută din sumele încasate.

DNA a cerut un nou aviz, marţi, pentru arestarea lui Darius Vâlcov, acesta fiind suspectat că a folosit informaţii obţinute când a fost primar, senator şi ministru, pentru a sprijini o firmă de cadastru, una de contabilitate și un birou de avocatură. Procurorii susţin că aceste firme erau deţinute de Vâlcov, dar erau administrate prin interpuși.

Potrivit unor surse judiciare citate de MEDIAFAX, fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov a ţinut seiful în care se aflau cele trei lingouri de aur, trei opere de artă şi mai multe sume de bani în casa deputatului PSD Daniel Bărbulescu.

 

Conform sursei citate, deputatul PSD a fost audiat în calitate de martor în dosarul lui Darius Vâlcov.

Daniel Bărbulescu este prieten cu Darius Vâlcov, parlamentarul fiind cel în casa căruia anchetatorii au găsit seiful în care se aflau mai multe bunuri materiale, între care sumele de 90.000 de dolari şi 1.323.850 de lei, trei lingouri de aur, care cântăresc în total trei kilograme, un tablou cu ramă aurie, inscripționat Renoir, un tablou inscripționat Jean Cocteau şi o pictură pe lemn, inscripționată Aurel Acasandrei.

 

Daniel Ionuţ Bărbulescu este deputat din 2008, fiind membru în Comisia juridică. Deputatul PSD are din 2005 un cabinet de avocat, în Slatina.

 

În declaraţia de interese din aprilie 2014, Bărbulescu a scris că este vicepreşedintele PSD Olt. Deputatul a mai menţionat în declaraţie că este avocat în Baroul Olt şi practician în insolvenţă.