Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Gigi Becali a fost eliberat din închisoare

gigi.jpg

Gigi Becali (FOTO: wikimedia)

Omul de afaceri, Gigi Becali, va fi eliberat condiţionat din Penitenciarul Poarta Albă, după ce a executat o treime din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare. Decizia a fost luată, vineri, de Tribunalul Constanţa, care a respins contestaţia procurorilor DNA. Update: Gigi Becali a fost eliberat.

Update: Finanțatorul Stelei, Gigi Becali, a fost eliberat, vineri după-amiază, din Penitencierul Poarta Albă, și a spus, la ieșire, că primul lucru pe care vrea să îl facă este să se împace cu toată lumea.

”Prima dată și prima dată vreau să împlinesc dreptatea Domnului, să mă împac cu toți oamenii pe care i-am supărat și să mă ierte toți, jurnaliști pe care i-am jignit, din viața publică politicieni, judecători, procurori, orice om pe care eu l-am supărat cu cel mai mic lucru. Eu nu mai pot să doresc răul la cineva, pentru că eu la rugăciune mă rog și pentru dușmani. Atunci ar însemna că-l mint pe Dumnezeu. Omul are în adâncul sufletului o mică răutate, încerc să-mi înving și răutatea aia, pentru că sunt unele persoane care mi-au făcut rău, dar eu le cer iertare și la ăia care mi-au făcut rău, dacă eu am greșit cu ceva”, a spus Becali.

.................................................................

Vestea bună pentru Gigi Becali a venit de la tribunalul Tribunalul Constanța care a respins contestația DNA la decizia Judecătoriei Medgidia de eliberare condiționată a lui Gigi Becali.

La aflarea veştii, omul de afaceri a declarat că le mulţumeşte magistraţilor că l-au condamnat pentru că, spune Gigi Becali, perioada de detenţie a fost cea mai folositoare din viaţa sa.

"Mântuirea e cel mai important lucru pentru mine şi am învăţat ce înseamnă mântuirea în închisoare", a spus Becali în faţa judecătorului care a pecetluit eliberarea sa.

Gigi Becali a avut de executat o pedeapsă de trei ani şi şase luni, după ce a fost condamnat, în mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finanţatorul FC Steaua execută pedeapsa în regim deschis.

În închisoare, Gigi Becali a terminat de scris două cărți, "Muntele Athos, patria Ortodoxiei" și "Becali şi Steaua", iar în februarie 2015 a anunțat că se apucă de o a treia carte, "Becali, Parlamentul Europei și Parlamentul României". Pentru fiecare dintre cărțile scrise, el a primit o reducere cu 30 de zile a pedepsei.