Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sulfina Barbu: Victor Ponta sărbătoreşte astăzi oficializarea corupţiei politice

Victor Ponta oficializează luni şi aduce la nivel de virtute corupţia politică. O spune la RFI vicepreşedintele PNL, Sulfina Barbu, la trei ani de la căderea Guvernului Ungureanu, în urma unei moţiuni de cenzură.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, i-a invitat pe toţi parlamentarii care au votat acum trei ani moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu, a cărui cădere a condus la instalarea Cabinetului USL, să participe luni la Palatul Parlamentului la un eveniment dedicat acestui moment.

Sulfina Barbu critică demersul premierului: "Consider că domnul Victor Ponta sărbătoreşte astăzi oficializarea unor evenimente neplăcute şi aş spune în primul rând oficializarea corupţiei politice, pentru că noi ştim că acea majoritate pe care domnul Ponta a constituit-o s-a bazat pe corupţie politică. Vorbim de traseişti, care au primit chiar o Ordonanţă de Urgenţă pentru a acoperi trecerea de la un partid la altul, majoritatea mergând către PSD şi mă refer la Ordonanţa 55, mă refer la banii publici pe care Guvernul Ponta îi foloseşte tocmai pentru a mitui primari, preşedinţi de Consilii Judeţene şi alţi aleşi, pentru a-i sprijini în Parlament, dar şi în timpul alegerilor. În consecinţă, consider că domnul Ponta astăzi oficializează de fapt şi aduce la nivel de virtute corupţia politică".

"Mai este un eveniment important, pe care trebuie să-l amintim astăzi, odată cu această "sărbătorire" a domnului Ponta. Noi mai ştim că în 2012, odată cu instalarea Guvernului Ponta, s-a declanşat o ofensivă a taxelor împotriva românilor. Un număr de 35 de taxe noi au fost impuse şi astăzi oficialii Guvernului Ponta, mă refer la domnul ministru Teodorovici recunoaşte că taxa pe stâlp a dus la creşterea tarifelor către cetăţean şi că va fi eliminată. Din păcate, pe spinarea cetăţenilor români, au luat bani pe care i-au folosit pentru corupţie politică, prin intermediul domnului Dragnea", mai susţine vicepreşedintele PNL.

 
Sulfina Barbu, despre trei ani de la căderea Guvernului Ungureanu