Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sulfina Barbu: Astăzi nu avem o majoritate parlamentară în favoarea unei moţiuni de cenzură

PNL nu a reuşit să contureze deocamdată o majoritate parlamentară pentru sprijinirea unei moţiuni de cenzură, declară la RFI vicepreşedintele liberal, Sulfina Barbu. Ea precizează că se negociază "om cu om" în Parlament şi că Opoziţia nu vrea să încurajeze traseismul politic.

Sulfina Barbu recunoaşte că la ora aceasta PNL nu ar avea suficiente voturi pentru a trece o moţiune de cenzură: "Dacă discutăm pentru ziua de astăzi, o majoritate parlamentară nu s-a conturat în favoarea sprijinirii unei moţiuni de cenzură, dar noi nu mergem să discutăm cu formaţiuni politice, pentru a încuraja în continuare traseismul politic, ci discutăm individual cu parlamentari şi mergem să discutăm pe baza proiectului de program de guvernare şi a propunerilor noastre, nu folosim bani publici, nu încurajăm traseismul politic. Dacă aceste argumente nu vor fi suficiente, înseamnă că nu va fi o majoritate parlamentară în favoarea unei moţiuni de cenzură, dar datoria noastră este ca şi partid de Opoziţie să depunem o moţiune de cenzură şi să vedem care este numărul de parlamentari, care susţin o astfel de moţiune de cenzură".

Întrebată de ce merg atât de greu negocierile din Parlament, Sulfina Barbu a răspuns: "Negocierile sunt om cu om în Parlament şi de partea cealaltă avem o majoritate care sprijină Guvernul şi care are la dispoziţie resurse guvernamentale, folosind bani publici pentru a ţine această majoritate parlamentară de partea lor. Domnul Dragnea nici astăzi nu afişează pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale unde merg banii publici prin ordin de ministru, totul este pe metode netransparente, aşa cum s-a întâmplat şi în alegerile din 2012 şi în cele din 2014".