Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mircea Toader: Manifestarea de luni a PSD a fost un tablou sumbru

mircea_toader_manifestarea_luni_psd_fost_tablou_sumbru.jpg

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta (Foto: www.psd.ro)
Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta (Foto: www.psd.ro)

Viceliderul deputaţilor PNL, Mircea Toader, critică la RFI glumele premierului Victor Ponta, la manifestarea de luni seară, în care PSD a sărbătorit trei ani de la răsturnarea Guvernului Ungureanu. Toader spune că afirmaţiile premierului sunt lipsite de "orice bun simţ politic".

Victor Ponta a declarat că partidul s-a ţinut de cuvânt când a spus că USL va avea "preşedinte PNL" şi premier PSD şi că promisiunea "Băsescu şi Udrea la închisoare" este parţial realizată.

Mircea Toader consideră că afirmaţia este "lipsită de orice bun simţ politic, chiar dacă a spus că vrea să fie o glumă. Nu poate să fie o glumă aşezându-l pe preşedintele Iohannis alături de Ponta, care a fost un mare învins în acest scrutin electoral pe care l-a avut România pentru alegerea preşedintelui. Toată tevatura care s-a făcut cu acest USL şi ruptura USL-ului s-a datorat în primul rând ambiţiei lui Victor Ponta de a fi şi preşedintele României, dovedindu-se încă o dată că este imatur politic. Cealaltă nu pot să-i spun nici măcar glumă, n-am auzit niciodată un Guvern al unei ţări să-şi propună să bage oameni la puşcărie. Cu aceste două chipurile glume finale n-a făcut altceva decât să întregească tabloul sumbru a ceea ce a vrut să fie o manifestare care să marcheze cum au câştigat practic puterea".

Viceliderul deputaţilor PNL spune că Executivul condus de Mihai Răzvan Ungureanu a căzut din cauza unor negocieri "subterane" între PSD şi minorităţi: "Eu ştiu foarte bine, eram liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor şi ştiu foarte bine că n-a fost altceva decât o negociere subterană cu minorităţile. Au câştigat la patru voturi, decizia politică a coaliţiei fiind de a nu participa la vot şi în aceste condiţii trebuiau să aibă cel puţin 11 parlamentari care să depăşească majoritatea, au convins, în ce formă ştim şi noi şi bănuim foarte mulţi dintre noi cum a fost, au forţat minorităţile până la urmă, au rămas în sală să voteze. Eu, personal i-am spus premierului de atunci că trebuie să ia legătura rapid cu liderul grupului de la minorităţi, pentru că a fost o decizie politică de a rămâne în bănci, nu s-a făcut acest lucru şi în aceste condiţii, cu toate că am avut foarte multe afirmaţii că vor vota împotrivă, nu s-au ţinut de cuvânt şi asta a dus la răsturnarea Guvernului".