Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Toader (PNL): Solicităm o discuţie foarte tehnică pe Codul Fiscal

Opoziţia cere PSD să accepte o dezbatere tehnică, la care să participe şi specialişti în domeniu, privind Codul Fiscal. Declaraţia a fost făcută la RFI de viceliderul deputaţilor PNL, Mircea Toader.

Plenul Senatului a adoptat luni proiectul de lege privind Codul Fiscal, prin care Guvernul îşi propune reducerea evaziunii fiscale, creşterea consumului şi stimularea creşterii economice. Documentul urmează să fie transmis Camerei Deputaţilor, forul legislativ decizional.

Deputatul Mircea Toader crede că legea va trece şi de Camera inferioară: "Atâta timp cât există o decizie politică a lui Victor Ponta şi a majorităţii din Parlament, cu toată opoziţia noastră, cred că va trece, cu toate că noi am susţinut şi chiar le-am propus înainte de a fi o dezbatere în Parlament, să avem o discuţie tehnică cu foarte mulţi specialişti, în care să dovedim cât e de sustenabilă această propunere, pentru că totuşi noi ca Partid Naţional Liberal în care susţinem mediul de afaceri, oricare întreprinzător doreşte să fie predictibile aceste modificări legislative, care la prima vedere sunt foarte bune pentru mediul de afaceri, dar dacă ne trezim peste un an-doi ani de zile că vom fi în criză financiară şi va trebui să luăm iarăşi nişte măsuri de austeritate, cel care le va lua va fi blamat, nu cel care până la urmă a generat aceste probleme pe care le poate avea România".

Viceliderul deputaţilor PNL cere o dezbatere publică pe tema Codului Fiscal: "Până să treacă de Camera Deputaţilor, încercăm să facem acea discuţie, chemăm la convorbiri, aşa cum a şi declarat la un moment dat PSD-ul că va participa (...). Noi solicităm, până la a discuta în plen sau în comisii, vrem să facem o discuţie foarte-foarte aprofundată, foarte tehnică, nu numai cu politicieni, ci cu specialiştii din domeniu. Consiliul Fiscal trage un semnal de alarmă, Comisia Europeană trage un semnal de alarmă, toate instituţiile financiare spun unde vă duceţi, sunteţi siguri că măsura este foarte bună? (...) Asta este întrebarea pe care ne-o punem".