Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ducesa de Cambridge a născut la Londra

cambridge.jpg

O placuţă a fost pusă în faţa Palatului Buckingham pentru a anunţa naşterea celui de-al doilea copil al cuplului princiar
O placuţă a fost pusă în faţa Palatului Buckingham pentru a anunţa naşterea celui de-al doilea copil al cuplului princiar
Image source: 
FOTO: REUTERS/Steve Parsons

Cuplul princiar al Marii Britanii are, începând de sâmbătă, un al doilea copil. Ducesa de Cambridge, soţia prinţului William, a născut o fetiţă la maternitatea St. Mary din Londra.

Bebeluşul s-a născut la ora locală 08.34 (ora 10:34, ora României) şi a avut la naştere greutatea de 3,71 kilograme, potrivit unui anunţ publicat pe contul oficial de Twitter al Palatului Kensington.

Este al doilea copil al cuplului şi al patrulea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii. "Alteţa Sa regală şi copilul său se simt foarte bine", a precizat Palatul Kensington într-un comunicat.

Prinţul Charles şi soţia sa, ducesa Camilla, au declarat sâmbătă după-amiază că sunt "deosebit de încântaţi" de naşterea micii prinţese, fiica ducesei de Cambridge şi a prinţului William al Marii Britanii, informează BBC.

Bebeluşul este al patrulea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, după bunicul său, prinţul Charles, tatăl său, prinţul William, şi fratele său, prinţul George.

La casele de pariuri din UK, se pariază deja pe numele pe care îl va primi copilul cuplului princiar. Charlotte şi Alice sunt cele mai bine cotate prenume pe care le-ar putea primi cel de-al doilea copil al ducesei de Cambridge.