Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Traian Băsescu critică din nou justiţia

base.jpg

Traian Băsescu a criticat în repetate rânduri justiţia în ultimele luni
Traian Băsescu a criticat în repetate rânduri justiţia în ultimele luni
Image source: 
Wikimedia

Noi aprecieri la adresa justiţiei din partea fostului preşedinte Traian Băsescu. El a scris, sâmbătă seară, pe contul său de Facebook, că "de şase luni, în România, toată lumea descinde",  el adăugând că "trebuie să ne dorim o ţară în care instituţiile statului să fie în primul rând respectate şi mai puţin temute".

"De şase luni, în România, toată lumea descinde. DNA-ul descinde cu armate de mascaţi şi zeci de cameramani pentru a ridica un «guler alb»; DIICOT-ul descinde cu armate de mascaţi şi zeci de cameramani (singurii la care prezenţa masivă a mascaţilor este justificată). Poliţia descinde cu mascaţi şi cameramani; Jandarmeria însăşi descinde cu mascaţi şi cameramani; ANAF-ul descinde peste micile chioşcuri cu coloane de maşini şi armate de cameramani; Miniştrii descind în marile magazine însoţiţi de armate de cameramani", scrie Băsescu, pe contul său de Facebook.

"Şi toţi interpretează legea «de la caz la caz»", continuă el.

Fostul preşedinte se întreabă dacă singura modalitate de a guverna este "instituirea spaimei de descinderile instituţiilor statului".

Nu este pentru prima dată în ultima parioadă când fostul lider face afirmaţii la adresa justiţiei pe care o critică pentru modul în care îşi desfăşoară activitatea.

Ca urmare, CSM şi Inspecţia Judiciară au avertizat recent că declaraţiile lui Traian Băsescu afectează prestigiul şi independenţa justiţiei.