Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sulfina Barbu: Teodor Atanasiu îi face jocul lui Victor Ponta; Statutul PNL prevede sancţiuni

Teodor Atanasiu ar trebui să răspundă în faţa partidului pentru afirmaţiile sale de la Bistriţa, iar Statutul noului PNL prevede sancţiunile pentru astfel de situaţii. Iată ce declară la RFI vicepreşedintele liberal, Sulfina Barbu, după ce unele stenograme apărute în presă arată cum liderul PNL critică şi ironizează vechiul PDL.

Sulfina Barbu consideră că "domnul Atanasiu, dar şi ceilalţi colegi de la PNL trebuie să clarifice lucrurile în primul rând în faţa electoratului, în faţa oamenilor care au stat ore întregi la rând să-l voteze pe preşedintele Iohannis, pentru că dacă ce spune domnul Atanasiu a fost premeditat, înseamnă că cetăţenii de fapt au fost păcăliţi. Să nu uităm că fuziunea dintre PDL şi PNL a fost semnată de către domnul Iohannis, în calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal. Nu pot să-mi închipui că domnul Iohannis a semnat un document fără nici o valoare. Trebuie să clarifice colegii de la PNL dacă pentru dumnealor semnătura pe un document nu reprezintă nimic, pentru că acordul de fuziune specifică foarte clar că primul-ministru este dat de către fostul Partid Democrat Liberal. Prin declaraţiile de la Bistriţa, domnul Atanasiu pare că nu mai ţine cont de semnătura preşedintelui României. Concret vorbind, dacă domnul Predoiu va fi numit premier sau nu trebuie întrebată şi doamna co-preşedintă Alina Gorghiu, pentru că sunt sigură că a discutat cu toţi colegii domniei sale şi ştie foarte clar cum stau lucrurile".

 

"Arătatul cu degetul nu cred că ne ajută cu nimic"

 

Întrebată dacă va exista o discuţie în partid, Sulfina Barbu a răspuns: "Cu siguranţă, aceste discuţii vor fi probabil chiar în dimineaţa aceasta în cadrul comisiei de unificare a Partidului Naţional Liberal, dar să nu uităm că urmează întâlniri foarte importante ale partidului, inclusiv Consiliul Naţional de pe 23 de la Piteşti. Cu siguranţă trebuie să existe explicaţii în interiorul partidului pe aceste teme, pentru că am văzut că domnul Atanasiu mai spunea ceva legat de probleme de imagine, iar referitor la arătatul cu degetul despre oameni care au probleme de imagine sau au probleme în justiţie nu cred că ne ajută cu nimic. Şi eu aş putea să arăt spre domnul Vosganian, spre domnul Adomniţei, spre domnul Chiuariu, dar ne ajută asta cu ceva? Eu cred că nu. Din păcate, ambele foste partide au membri sau foşti membri care au probleme cu justiţia".

Vicepreşedintele PNL crede că "Teodor Atanasiu, prin afirmaţiile respective, dacă într-adevăr crede în ele şi aceasta este convingerea domniei sale, îi face jocul lui Victor Ponta, lucrul acesta este cert".

Sulfina Barbu nu exclude sancţionarea colegului ei de la PNL: "Cred că ar trebui ca domnul Atanasiu să răspundă în faţa partidului pentru respectivele afirmaţii, iar Statutul noului Partid Naţional Liberal prevede sancţiunile pentru astfel de situaţii, dar aşteptăm să discutăm în interiorul partidului, pentru că domnul Atanasiu cred că s-a poziţionat chiar în afara unui partid care a promis că face politică altfel".

 

Ce spunea Teodor Atanasiu?

 

Site-ul stiripesurse.ro a publicat o serie de stenograme dintr-o şedinţă a unor lideri din vechiul PNL, desfăşurată la Bistriţa, în care aceştia afirmă că în prezent nu mai au nevoie de pedelişti şi că le-ar face "un mare bine dacă ar pleca".

"Noi fără PD nu câştigam preşedintele. Ne-am ţinut de nas şi am făcut un compromis. Altfel nu se putea. Vă mai spun un lucru. Am făcut un lucru, eu zic deştept, chiar dacă în Bistriţa e puţin altfel. Un lucru deştept de ce? Noi am făcut o fuziune paritară, în care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la Preşedinţie al partidului şi ei ne-au dat sediul, locaţia în care să funcţionăm. Gândiţi-vă că avem 28 de judeţe în care noi conducem în fuziunea asta paritară. Mai mult de atât nu puteam obţine. Eu vă spun că le-am dat şi iluzia că o să aibă prim-ministru. N-o să-l mai aibă. Vă dau în scris că nu o să-l aibă!", afirma Atanasiu, potrivit stenogramelor apărute în presă.

 
Sulfina Barbu, despre ironiile lui Teodor Atanasiu la adresa vechiului PDL