Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tănase: Datoriile istorice ale TVR au ajuns la aproape 200 de milioane de euro

Datoriile istorice ale TVR au crescut în ultimii ani.

TVR ar fi putut avea în conturi 600 de milioane de euro, dacă taxa tv ar fi fost indexată cu rata inflaţiei. O spune la RFI preşedintele-director general al SRTV, Stelian Tănase. El precizează că datoriile istorice ale Televiziunii Publice au ajuns la 200 de milioane de euro.

La cât se ridică în prezent datoriile totale ale TVR? "180 de milioane-200 de milioane de euro. Repet, datorii istorice, care vin de zece ani, mai ales de la introducerea TVA-ului", subliniază Stelian Tănase.

Şeful TVR declară că taxa tv ar fi trebuit indexată cu rata inflaţiei: "Mai este o problemă: taxa, care ştiu că toată lumea nu vrea să fie mărită, sunt absolut de acord, dar vor să vadă Campionatul Mondial de fotbal, Campionatul European, toate astea costă enorm, sunt cele mai mari cheltuieli ale unei televiziuni. Deci taxa este aceeaşi din 2003, ba s-a şi ieftinit, de la 4,5 la 4, este cea mai mică din Europa (...). Dacă s-ar fi indexat taxa măcar cu rata inflaţiei din 2003 până acum, în contul TVR s-ar fi aflat 600 de milioane de euro, noi am făcut aceste calcule şi altele, de pildă dacă s-ar mări taxa cu doi lei, cu patru lei, cu cinci lei, câţi bani ar fi".

Comisiile de specialitate ale Parlamentului au avizat negativ marţi raportul Societăţii Române de Televiziune pe 2014.