Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Stelian Tănase: Ar trebui înfiinţată o nouă televiziune publică, iar TVR să fie închisă

stelian_tanase_ar_trebui_infiintata_noua_televiziune_publica_tvr_inchisa.jpg

Stelian Tănase propune înfiinţarea altui post public de televiziune.
Stelian Tănase propune înfiinţarea altui post public de televiziune.

Toate încercările de a aduce TVR la zi au eşuat, declară la RFI preşedintele-director general al Televiziunii Publice, Stelian Tănase. El propune înfiinţarea unei noi companii şi închiderea TVR-ului actual.

Stelian Tănase face o propunere radicală privind soarta TVR: "Cred că trebuie o schimbare de mari proporţii în TVR. De fapt, ar trebui creată o nouă companie, închisă aceasta şi creată o televiziune corectă din punct de vedere financiar, instituţional, conform secolului 21. Suntem în 2015, or televiziunea asta datează din anii '50 ai secolului trecut, în plină dictatură stalinistă şi încercările de a o aduce la zi, de a o updata de după '89 au eşuat".

Şeful TVR precizează că nu vrea să desfiinţeze Televiziunea: "Lumea a înţeles că eu vreau să desfiinţez Televiziunea. Nu. Trebuie creată o altă televiziune, apoi închisă aceasta, care există acum, resorbită datoria la bugetul statului şi pornit de la zero, cu numărul de oameni necesari pentru două canale, cu echipamentele necesare, cu o lege care să prevadă obligaţiile noastre ca serviciu public. Asta trebuie făcut, cu curaj. Eu am avut curajul să fac asta, dar suportul politic mi-a lipsit total".

Comisiile de specialitate ale Parlamentului au avizat negativ marţi raportul Societăţii Române de Televiziune pe 2014.