Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Niţă (PSD), despre noul ministru al Dezvoltării: Sevil Shhaideh este un om profesionist

nita_psd_despre_noul_ministru_dezvoltarii_daca_omul_foarte_bun_are_vreo_vina_este_ruda_cuiva.jpg

Sevil Shhaideh, nominalizată ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice
Sevil Shhaideh, nominalizată ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice
Image source: 
DCnews

Ministrul desemnat al Dezvoltării este un bun profesionist, declară la RFI vicepreşedintele PSD, Constantin Niţă. Premierul Victor Ponta i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea ca Sevil Shhaideh să fie numită ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Presa centrală a relatat că Sevil Shhaideh este fina lui Liviu Dragnea şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Dragnea spune că a fost doar martor la nunta ei, pentru că în religia musulmană nu există termenul de "naş".

Constantin Niţă o descrie pe Sevil Shhaideh ca pe o profesionistă: "Eu o cunosc pe doamna Sevil, este o profesionistă. Din punct de vedere profesional, nu cred că cineva poate să-i reproşeze ceva. Mai departe, relaţiile de rudenie nu le ştiu, nu le cunosc, eu le-am aflat din presă. Pe mine mă interesează mai puţin această latură şi mai mult latura profesională, pentru că la Ministerul Dezvoltării sunt foarte multe proiecte, sunt multe proiecte întârziate de pe vremea Guvernului Boc, sunt multe proiecte noi şi care trebuie duse mai departe".

Întrebat dacă Ministerul Dezvoltării nu devine o afacere de familie a PSD, în condiţiile în care Sevil Shhaideh este fina lui Liviu Dragnea şi a lui Nicuşor Constantinescu, vicepreşedintele PSD a răspuns: "Dacă omul este foarte bun, are vreo vină că este ruda cuiva? El ce să facă, să stea cumva, să fie un paria al societăţii sau să fie la marginea societăţii sau să n-aibă acces să candideze sau să promoveze? Nu cred că aşa trebuie să privim lucrurile. Cred că avem nevoie şi societatea românească are nevoie de profesionişti. Este foarte multă incompetenţă în administraţiile publice locale şi centrale. Este nevoie de profesionişti şi nu trebuie să ne mire că cineva dacă este ruda nu ştiu cui a promovat şi acum trebuie ce să facem, să nu-i dăm voie să candideze, dacă este un bun profesionist? Cred că trebuie să gândim şi altfel".