Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Marton Arpad (UDMR): Data şi tema moţiunii de cenzură sunt cel puţin surprinzătoare

UDMR nu a fost consultată de PNL înaintea anunţării datei şi temei moţiunii de cenzură, declară la RFI deputatul Marton Arpad. Viceliderul grupului UDMR din Cameră se arată surprins că documentul va fi depus pe 5 iunie şi că va fi pe tema votului prin corespondenţă. El crede că va fi o moţiune "de faţadă".

Moţiunea de cenzură a PNL va fi depusă pe data de 5 iunie. Anunţul a fost făcut sâmbătă de co-preşedintele formaţiunii, Alina Gorghiu, la Consiliul Naţional de la Piteşti. Moţiunea va fi pe tema votului prin corespondenţă.

Marton Arpad se arată surprins: "Având în vedere că acea comisie care depune iniţiativele legislative privind alegerile, cum se zice Codul Electoral, este condusă de un liberal, care trebuie să cunoască situaţia din această comisie, că există o etapizare a depunerii rapoartelor şi a legilor, urmează ca săptămâna viitoare, marţea să depunem legea alegerilor parlamentare şi imediat după aceea să ne apucăm de cealaltă lege, la care este de fapt o iniţiativă depusă chiar de către liberali, privind votul prin corespondenţă, sunt cel puţin surprinzătoare atât data, cât şi tema moţiunii de cenzură pentru mine".

"Dacă cineva vrea să discute cu noi în legătură cu o moţiune de cenzură, nu o anunţă în presă cu câteva zile înaintea depunerii ei, ci prima dată discută cu noi despre această temă. N-am fost consultaţi, nici nu ştim dacă ei solicită, vor solicita să ne raliem la această iniţiativă de-a lor. Deocamdată, având în vedere că este o surpriză, nici nu avem cum să vedem de ce şi cum şi să discutăm despre ea. Dar vă spun sincer, eu trăind în România, nu cred că în momentul actual faptul că încă n-a fost votată această lege a votului prin corespondenţă este cea mai mare problemă pentru care trebuie să depui o moţiune de cenzură. Probabil va fi o moţiune de cenzură de faţadă, că au promis că o vor face şi doresc s-o depună (...). Pentru mine este inexplicabilă această alegere a tematicii", spune deputatul UDMR.

Marton Arpad nu dă şanse prea mari moţiunii de cenzură: "Dacă stau să mă gândesc câţi vor fi tentaţi să voteze pentru o astfel de moţiune de cenzură, nu prea cred că din partea Puterii se vor ralia. Or la moţiunea de cenzură este nevoie de majoritatea tuturor deputaţilor şi senatorilor".