Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Blaga la RFI: Senatul s-a făcut din nou de râs; vom lua măsuri faţă de senatorii PNL absenţi

Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, se arată optimist la RFI că liberalii vor câştiga din nou la Curtea Constituţională în cazul Şova. Blaga declară pe de altă parte că senatorii liberali care au lipsit de la votul de marţi nu au avut nici un motiv să absenteze, cu excepţia Ancăi Boagiu, iar acest lucru va fi discutat "foarte serios" în interiorul partidului.

Senatul a respins marţi cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova.

Vasile Blaga consideră că "a reuşit Senatul datorită PSD-ului să se mai facă încă o dată de râs, dacă mai era nevoie, pentru că se pare că domnul Şova este tabu pentru domnul Ponta şi pentru PSD. În primul rând că votul nu ar fi trebuit să aibă loc. Dacă ne uităm cu atenţie în dispozitivul motivaţiei Curţii Constituţionale, acolo se vorbeşte de reinterpretarea votului de acum nouă săptămâni, când în majoritate senatorii s-au pronunţat pentru încuviinţarea arestării (...). O să contestăm din nou votul de ieri de data asta la Curtea Constituţională, să vedem ce mai face Partidul Social Democrat în situaţia asta. Noi suntem convinşi că din nou vom câştiga la Curtea Constituţională".

Evenimentul Zilei scrie că liberalii absenţi puteau răsturna votul de marţi, iar solicitarea procurorilor anticorupţie putea fi aprobată. De la PNL au absentat cel puţin şapte senatori, potrivit publicaţiei citate.

Întrebat cât de mult au cântărit aceste absenţe, Vasile Blaga a răspuns: "Nu există nici un motiv, exceptând-o pe doamna Boagiu, care este la reuniunea Partidului Popular European extrem de importantă de la Oslo, unde Partidul Naţional Liberal a fost primit cu drepturi depline în PPE ca succesor al Partidului Democrat Liberal şi este cu domnul europarlamentar Buşoi la Oslo, în rest nu există nici un fel de motivare şi lucrul ăsta îl vom discuta foarte serios faţă de absenţa colegilor noştri. Dar pe de altă parte, să lăsăm ipocrizia la o parte, nu noi am votat împotriva cererii DNA-ului, noi toţi am votat la vedere pentru susţinerea cererii DNA-ului şi alături de noi au mai fost şi alţi parlamentari ieri, de la 53 până la urmă s-a ajuns la 66 de voturi".

Întrebat ce riscă senatorii absenţi, co-preşedintele PNL a replicat: "Întotdeauna o să discutăm lucrurile astea în interiorul partidului şi eu cred că va trebui să luăm măsuri, pentru că astfel de voturi, cum este şi cel pentru moţiunea de cenzură pe care o vom depune sunt extrem de importante în economia politică. Nu văd ce ar fi avut ei mai important de făcut decât să nu fie în plenul Senatului".