Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vasile Blaga: Am discutat cu UDMR, sunt optimist că va susţine moţiunea de cenzură

vasile_blaga_am_discutat_udmr_sunt_optimist_sustine_motiunea_cenzura.jpg

PNL va depune în Parlament o moţiune de cenzură pe cinci iunie.
PNL va depune în Parlament o moţiune de cenzură pe cinci iunie.

Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, speră că UDMR va susţine moţiunea de cenzură care va fi depusă vineri. El spune la RFI că draftul documentului a fost prezentat marţi şi se arată optimist că Uniunea va vota moţiunea, pentru că "sunt teme care interesează toţi românii".

Vasile Blaga spune că au existat discuţii între PNL şi UDMR privind moţiunea de cenzură: "Am avut o discuţie cu UDMR-ul săptămâna trecută şi am stabilit paşii. Iată că suntem în această ecuaţie. De ieri au draftul moţiunii. Să vedem, îl vor discuta şi ne vor spune poziţia lor în zilele următoare. Eu sunt optimist, pentru că sunt teme care interesează şi pe dânşii, până la urmă sunt teme care interesează toţi românii".

"Eu pot să înţeleg că votul din diaspora poate crea probleme pentru anumite formaţiuni politice, dintr-un motiv sau altul, ţinând cont de pragul electoral, dar după câte aţi putut observa şi în proiectul de lege, care eu cred că astăzi va fi aprobat de Senat, al alegerilor generale, există şi un prag alternativ, adică dacă nu atingi 5%, dar în patru judeţe atingi 20% minim, atunci sigur că în Camera respectivă îţi trimiţi reprezentanţii. Există astfel de probleme, pe care eu pot să le înţeleg şi de la UDMR, dar cred că vor trece peste ele şi vor înţelege că este o temă foarte-foarte importantă pentru români până la urmă", afirmă liderul liberal.

UDMR s-a arătat sceptică faţă de susţinerea unei moţiuni de cenzură, pe motiv că tema aleasă, votul prin corespondenţă, nu ar fi cea mai potrivită.